Skip to main content

Domaći PlayOne i dobitnik Grammyja u suradnji sa Simple Mindsima!

Dualna sila za pultom pod nazivom PlayOne ti je već poznata. Darko Juranović D'Knock & DJ Fresh Jay ujedinjeni su pod zajedničkim nazivom koji priziva dobru energiju i odličan provod.

 
Prošla godina donijela je jedno križanje na listi stvari koje želiš učiniti za vrijeme karijere kada su svoje prste isprepleli s onima Simply Reda u suradnji s dugogodišnjim kolegom Zvonimirom Dusperom Dusom.

 
Prošli tjedan za ovu stereo pult manifestaciju donio je novu zanimljivost, koja nije što nego tko. Pa je tako u zagrebački studio gospodina Juranovića članke prstiju po ulaznom drvetu okušao jedan od najboljih producenata, Grammyjem potvrđeni Andy Wright, koji je svoju vještinu već posudio ekipi kao što su Simple Minds, Eurythmics, Annie Lennox, Natalie Imbruglia, Luciano Pavarotti, Simply Red, Jeff Beck…
 
No zašto je Andy sletio na Pleso? Razloga je 12, tj, 12 obrada legendarnih hitova Simple MIndsa na kojima PlayOne radi već jednu finu polovicu godine. Andy Wright je, kao producent grupe Simple Minds od samih početaka njihove karijere, izabrao upravo D'Knocka, DJ Fresh Jaya i Zvonimira Duspera kao svoje suradnike s kojima će na nanovo rearanžirati hitove u iznova odsviranim i otpjevanim obradama.

 
Pored mekših 12 radijskih verzija koje ostaju vjernije originalima, PlayOne je stvorio i dodatnih 12 extended verzija i klupske remixeve, koji će imati posebno mjesto u promociji jer dekonstruiraju jedan klasičan Simple Minds zvuk na sasvim nekonvencionalan način. Čini se da u Andy i Mindsi oduševljeni jer nam je ptičica bacila bubu u uho kako će se suradnja nastaviti i na akustičnom albumu kao i na nekoliko singlova s novog albuma kojeg lovimo krajem 2017.
 
Iza kulise iznova kao izvršna producentica stoji i Petra Crnetić, koju je Andy odabrao kao agenticu za područje jugoistočne Europe, svoje prste upliće i produkcijska kuća "Svijet Produkcije" dok diskografski dio preuzima Hit Records.


 
A Simple MInds? Dečki su gospoda starosjedioci estrade. Ma zamisli samo, 40 godina na sceni! Povodom ovog golemog miljokaza pripremaju nekoliko izdanja i fenomenalnu turneju koja će pokazati da te glazba pomlađuje. Jedni od najuspješnijih britanskih bandova u povijesti tvorci su mega hitova, pjesama koje zauvijek ostaju zapamćene i koje ćeš i desetljećima nakon izdavanja moći čuti po radiju kao da su stvorene jučer – poput 'Don't You (Forget About Me)', 'Alive & Kicking', 'Waterfront', 'Sanctify Yourself ', 'Promised You A Miracle', 'Belfast Child'…
{youtube}CdqoNKCCt7A{/youtube}
 
PlayOne se već u vrućim satima u studiju hladi avionskim kartama za London gdje su pozvani na predstavljanje svih izdanja na kojima su surađivali s golijata, a trenutno su i u pregovorima oko otvaranja svih njihovih koncerata na nadolazećoj turneji. Dečki su ujedno i nominirani u Ambasadorovoj ergeli za remix i band godine dok je Fresh Jay nominiran i za pionira elektro glazbe.
 
Eto tako to izgleda kada se trud i rad isplati i odjekne globalno. Čestitamo i veselimo se uhvatiti koji mutirani elektronički Simple Minds na podijima.
 
 
 
Photos by: Jelena Majić (JMJ Factory) & Simple Minds Promo Pictures
 
 
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop