Skip to main content
  • alt
  • 1.03.2015.

Dubai gradi umjetni otok kao novu Ibizu

Uspije li ovaj ambiciozni arapski pothvat započet u 2013. svijet bi mogao dobiti prvi umjetno načinjeni otok koji bi bio isključivo posvećen danonoćnim partyjima, shoppingu, klubovima i restoranima.

 
Na otoku imena Al Marjan će se po dovršetku nalaziti dva zvjerski golema kluba, četiri beach kluba i 100 restorana, a ovaj ne baš tako maleni party grad moći će u svakom trenu na partijanje i smještaj u pet hotela primiti 20 000 ljudi.
 
Dok Dubai ima strogu politiku za prodaju alkohola. za koji, želite li srknuti, morate vaditi dozvolu, na otoku će vrijediti druga pravila i alkohol će teći bez zadrške.

alt
 

Ovaj otok snova smješten je u Arapskom zaljevu, točnije u Ras al Khaimahu 40 minuta vožnje od Dubaia i upravitelj prodaje i marketinga George Saad podijelio je kako zaista s ovim projektom ciljaju načiniti novu mini Ibizu i rade na tome da privuku festivale kao što je Burning Man.
 
Trebao bi biti dovršen 2018. i ekipa zadužena za razvoj trećeg od četiri manja otoka u kompleksu traži investitore koji bi uložili 3.2 bilijuna funti. Projekt se trenutno nalazi na Dubai Property Showu u Kensingtonu koji je organizirao član plemstva Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Mohmmed bin Maktoum Al Maktoum. 

alt

 
Dovršena party meka zauzimat će površinu od 2.7 milijuna četvornih kilometara s 4 otoka koja se protežu gotovo pet kilometara na pučinu, tako da tko zna, možda sadašnja party prijestolnica svijeta ulazi u posljednje godine na tronu, dok novi arapski igrači upadaju na scenu. Morat ćemo pričekati i vidjeti kako će se priča rasplesti u narednim godinama, ali po svemu sudeći moglo bi biti vrlo vrlo zanimljivo.
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2