Skip to main content
  • 22.11.2016.

fabric je spašen i od sada vrijede nova pravila!

Duga saga vitlanja mačevima glazbe i kulture pred nosom birokracije privedena je kraju!

Naslovna foto

Fabric London
 
Ako si imalo www-ičan, svakako ti nije mogla promaknuti borba za kultni londonski floor koja se odvijala pod povećalom svijeta. Nedavno smo prenijeli kako se slučaj počeo raspetljavati u pregovorima iz zatvorenih vrata kako bi se spriječilo uopće povlačenje po sudovima, golemi troškovi i beskonačni mjeseci natezanja. Vrata sobice u kojoj su pregovarali fabricov team, odvjetnici, islingtonsko vijeće i metropolitanska policija napokon su se odškrinula i odluka je pala – Fabric se iznova otvara pod novim uvjetima licenciranja! pa tako slijedi da će se zvučnici upaliti još jednom pod uvjetima da:
 
 – fabric koristi novi sustav skeniranja osobnih iskaznica na ulazu u klub – pojačane procedure kontrole i nadzora u klubu – doživotna zabrana ulaska za svakoga kod koga se pronađe droga, ispred ili u klubu
 
doživotna zabrana ulaska za svakoga tko pokuša kupiti drogu unutar kluba – pojačana kontrola i vanjska provjera slijeđenja procedure
 
– fizičke promjene na samome klubu, uključujući poboljšanu rasvjetu i dodatne CCTV kamere – nova zaštitarska tvrtka
 
osobe ispod 19 godina starosti neće smjeti ući u klub kao klijent ili gost od 20 sati u petak do 8 sati ujutro narednoga ponedjeljka ili u bilo koje drugo vrijeme kada odgovorni provode Core Club Night.
 
 
Fabric je popratio sve jezgrovitom izjavom zahvale na Facebooku: "Izuzetno samo zahvalni što možemo potvrditi novost da smo dobili dozvolu natrag. Sve dugujemo onima koji su nas podržavali."
 
Gradonačelnik Londona Sadiq Khan također je podijelio oduševljenje što njegov grad nije izgubio ovako značajno mjesto tweetnuvši prvo u podršku fantastičnih vijesti da bi elaborirao dalje: 
 
"Presretan sam što je postignut ovaj sporazum i da će se fabric iznova otvoriti. Uvijek sam govorio kako bismo trebali pronaći zdravorazumsko rješenje koje će štiti i budućnost fabrica i sigurnost svih clubbera – kao što ovo čini. Posebice bi zahvalio islingtonskom vijeću koje se zaista potrudilo kako bi iznašlo rješenje".

 
I tako London i svijet plešu dalje i postavljaju presedane za nova rješenja starih problema. Je li ovo sve uopće bilo potrebno, je li bilo potrebno na dva mjeseca prekinuti djelovanje, je li fabric djelom poslužio kao žrtveni janjac na rotirci upozorenja i otvaranje je oduvijek bilo u planu ili je jednostavno pritisak javnosti postao prevelik… ove stvari nikada nećemo znati no znate onu staru narodnu – "Dobro je sve što se dobro svrši!" – pa je napokon svršeno, a svaki svršetak ujedno označava i novi početak.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk