Skip to main content

fabric se iznova otvara i prije sudskog ročišta?

Jedno rujansko jutro donijelo je maligne vijesti za klupsku zajednicu Londona kada je, kao rezultat smrti dvojice 18-ogodišnjaka, islingtonsko vijeće stavilo ključ u bravu fabrica.

 
London je na pragu novih previranja kako se ekipa koja je pokrenula globalnu mašineriju za spas ovog mjesta kulture i ljubavi našla u pregovorima s policijom i vijećem kako bi iznašli rješenje za vraćanje života sada nijemim šarkama donedavno kultnog mjesta ritma.
 
Pregovori dolaze kao rezultat gromoglasne lavine koja tutnji iz svih krajeva globalne elektroničke zajednice i cilj im je izbjeći dugotrajno povlačenje slučaja po sudovima. Tako Islington Tribune prenosi kako su islingtonsko vijeće, Metropolitanska policija, fabricov team i odvjetnici usred peglanja detalja u pregovora koji se odvijaju ususret sudskom ročištu zakazanom za 28. studenoga na Highbury Magistrates sudu. No toga dana bi sudac mogao dobiti dužu stanku za ručak nađu li sve uključene stranke riješenje koje ih zadovoljava u "tajnim pregovorima" koji su već čini se u "naprednoj fazi".

 
Ne prođu li pregovori, fabric je već spreman za dugu borbu na birokratskoj fronti sakupivši potporu, financijsku i moralnu, gdje je god mogao za skupi proces reanimacije. Predani su dokazi za saslušanje, uključujući i izjave bivšeg glavnog inspektora metropolitanske policije Adriana Studda i stručnjakinje za zlouporabu droga profesorice Fione Measham, dok je paralelno klupska zajednica prikupila 150 000 potpisa na peticiji podrške protiv zatvaranja, a u potporu sudskih troškova i održavanja lokacije do novog otvaranja uskočila je s 300 000 funti kroz #savefabric kampanju. 
 
Klub je u izjavi zahvalno i emocionalno zaključio: "Zatvaranje fabrica uzrokovalo je ovu reakciju koja je učinila da se svi u teamu osjećaju u potpunosti ponizno i preplavljeni emocijama. Ovaj odgovor savršeno obuhvaća sve što elektronička zajednica predstavlja."

 
Napomenuli su ujedno kako će u slučaju obnavljanja dozvole biti vođeni "zlatnim standardom" s 32 revidirane točke upravljanja, koje će ispuniti ono što je zatražio gradonačelnik Londona Sadiq Khan tj "pristup koji štiti sigurnost clubbera i budućnost kluba" istovremeno.
 
Pregovori se vode iza zatvorenih vrata, a mediji drže u marku do njihove finalizacije, stoga detalje još nije moguće znati niste li muha na zidu, veliki brat ili dvostruki špijun. Pa kako ne zujimo, nemamo jedno veliko oko niti inklinacije panoptikuma, a Mata Hari se ne javlja već neko vrijeme – finalni odgovor na pitanje iz naslova ćemo još morati pričekati.
 
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2