Skip to main content
  • 19.12.2014.

Fabric spašen od zatvaranja!

Fabric, odnedavno petnaestogodišnjak, postao je jedna od najsjajnijih zvijezda u elektroničkoj klubskoj konstelaciji, no postupak za zatvaranje pokrenut je zbog nekoliko, s opijatima povezanih, incidenata.

 
Od 8 incidenata, od kojih je 4 završilo kobno, samo je jedan povezan s ilegalnom supstancom nabavljenom unutar prostora kluba i čini se da bi neodgovorno ponašanje pojedinaca moglo u konačnici dovesti do gašenja ovog kultnog mjesta. U očajnom pokušaju spašavanja ovako važne kulturno-glazbene ustanove na londonskoj sceni uložena je prijava za obnovu licence.
 
Partijaneri diljem svijeta nisu mogli mirno gledati rušenje jedne institucije, koja je dva puta proglašena najboljim svjetskim klubom, i pokrenuli su golemu online peticiju. U jedan dan, u kojem je sudbina Fabrica bila u potpunosti neizvjesna, sakupila je 35.119 potpisa (u 10.49). U ovaj golemi pokušaj spašavanja glasno su se uključili i Annie Mac, Chemical Brothers i Groove Armada.

alt

Jučer je održana skupština londonskog vijeća na kojoj se razmatralo koji će biti slijedeći korak i vijest je stigla danas ujutro. Fabric je spašen, licenca obnovljena, ali uz neke značajne preinake.

 
Od danas Fabric je prvi klub na svijetu koji će na ulazu imati policijske pse tragače kojima će se partijaneri ponaosob provjeravati za posjedovanje nezakonitih supstanci. Svak će pas klub olakšati za  £300 u četverosatnoj smjeni. Kao uvjeti za obnovu licence navedene su i stroge provjere osobih iskaznica i poboljšanje CCTV sigurnosnih kamera, kao i nemilosrdna pretraga na vratima.
 
Kroz desetljeće i pol Fabric je posjetilo 6 milijuna ljudi od kojih 4 nikada nije izašlo. Vodstvo Fabrica se želi osigurati da se takvo nešto nikada ne ponovi i stoga uvode ovu naizgled extremnu politiku nulte tolerancije prema partijanerima koji pokušaju unijeti opijate bilo koje vrste. Poanta iskustva Fabrica bi trebalo biti uživanje u najboljoj glazbi, ona sama je dovoljna da te povede u novi svijet, da iskoračiš iz stvarnosti. Detalje o obnovi licence pročitajte ovdje i nadamo se da će jednoga dana i vas prilike odvesti unutar zidova ove londonske glazbene meke koje je ipak ostala stajati.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2