Skip to main content
  • Ferry Corsten

Ferry Corsten reanimira Gouryellu nakon 13 godina

Nizozemski elektroničar na samoj ivici trance pionirstva, Ferry Corsten, kraj godine započinje uz poprilično velike vijesti.

Naslovna foto

Ferry Corsten
 
Igrajući se Dr. Frankensteina oživljava ono zamrznuto i iz studija se vraća nazad na live pozornice za nekoliko showova uoči kojih fanovi već trljaju ruke i proživljavaju one emocije trčanja poljem s vjetrom u kosi dok pušeš maslačak i želiš zagrliti sam sebe.
 
Ako si kojim slučajem 1999. bio još uvijek klinac koji se veselio onim malim zaleđenim ofarbanim vodicama koje se prave da su sladoled na putu kući iz osnovne, tada vjerojatno ni ne znaš puno o Gouryelli. Spomenute godine nastala je slitina Ferryja samog u suradnji s danas golemim Tiëstom. Prvo izdanje izašlo je pod nomenklaturom u potpunosti jednakom onoj producentskog dua, a na njemu se zatekao i remix same stvari pod prstima jednog od njihovih sunarodnjaka Armina van Buurena.
{youtube}briVKxMcU0c{/youtube}
 
Druga traka zakačene fanove povela je na putovanje u duboka podzemlja onostranog na rijeci trancea. "Walhalla" je tako uz original producenstskog binarnog sustava sadržavala i dva remixa. Iznova ga je kroz svoju estetiku provukao Armin van Buuren, kao i Hybrid. Oba singla prvijenca u nakladništvu su se naposljetku pozlatila kao da ih je Midas sam dodirnuo. Po trećem singlu "Tenshi" Tiësto napušta producentsku dualnost 2001. a Ferry s Johnom Ewbankom rađa "Ligayu" koja izlazi 2002.

 
Nakon 13 godina stanke, toliko sati zarobljen u produkciji u mraku studija na svakojakim projektima gospodin Corsten je odlučio odgovoriti na nebrojenu lavinu pitanja koja su se slila putem njegove perone u vezi specifične reanimacije. Izlaskom iz studija u svibnju 2015. objavljuje da se Gouryella vraća i to novom trakom "Anahera". Da izgovorite ovu riječ nekom totalno cool Maoru on bi znao da se radi o riječi "anđeo".
{youtube}7ZMZHbAKvGA{/youtube}
 
Ova nova trance traka s podobrom dozom nostalgije premijerno je provirila u audiosferu na Ferryjevom globalnom radio showu "Corsten's Countdowns" i uzburkala vode čitave jedne zajednice koja sada glasno plješće povratku. Službeno je izdan u lipnju i s podrškom trance plemena uskoro se ugnijezdio kao #1 Beatport Trance ljestvice gdje je ugodno skućen ostao puna dva tjedna, paralelo koegzistirajući i kao desetka na Beatportobovoj glavnoj ljestvici. Mali podsjetnik da se pravi iskonski trance ne predaje samo tako.

 
Kako je uopće došlo do obnavljanja priče koja stagnira ovaj naj praznovjerjem natopljeni broj godina? Ferry objašnjava kako se čitava priča rasplela zbog fanova samih:
 
"Kroz karijeru, gdje god sam svirao u svijetu, jedno pitanje koje fanovi neprekidno ponavljaju je kada ću vratiti Gouryellu. Uvijek sam bio neobično ganut ljubavlju i apetitom koji pokazuju za ovaj aspekt glazbene karijere. Zadnjih 4, 5 godina sam razmišljao o tome da vratim Gouryellu, ali jednostavno nisam mogao pronaći pravu produkciju u studiju, i tada stiže"Anahera" i feedback fanova na ovoj posljednjoj Gouryella traci. Znao sam da je vrijeme!".
 
Nakon što je poslužila kao baza na kojoj je gradila ekipa poput Andrewa Bayera, Garetha Emeryja, Nickyja Romera i Hardwella, Gouryella se vraća u spektakularnom live showu koji će ponuditi glazbeno propitivanje velikih pitanja koje ljudi postavljaju sami sebi involuirajući nazad i preklapajući se preko originalnog značenja koje se krije iza imena, aboriđinskog naziva za nebo. A fanove u nebo uz Corstena samog  na live nastupu vode Tiësto, Paul Oakenfold, Steve Angello & Size Records, Sander van Doorn, New World Punx, Markus Schulz, Morgan Page, Laidback Luke, W&W, Danny Howard, Borgeous, Thomas Gold, Sunnery James & Ryan Marciano, The Presets, Pretty Lights, Rusko, Kevin Saunderson i MK.  Ako je put u pakao popločen onim specifičnim pločicama načinjenim od dobrih namjera, put u nebo popločen je tranceom!
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web