Skip to main content

Hardwell na stageu urlao “Fuck the DJ Mag” (video)

Samo nekoliko dana nakon što je kontroverza koja jest DJ Mag Top 100 pomolila glavu i proglasila novo okrunjenog mladića na vrhu stotke, vjetrovi se mijenjaju.

 
Oni koji su do jučer još zagovarali integritet i značenje liste (dok su još bili na njenom vrhu) danas na pozornicama urlaju "Fuck the DJ Mag!". Tako je i dvostruki laureat Hardwell (pobjednik 2013. i 2014. ) iskoristio stage ADE-a kako bi podijelio svoje mišljenje o ljestvici koja ga je dva ljeta držala za svog šampiona po odabiru publike. Na showcaseu vlastitog labela "Revealed" uperio je u jednoga od svojih labelaša, Atmozfearsa, objašnjavajući, uz naramak ogorčenih psovki paralelno postavljen visoko iznad publike: "Ovaj momak je mnogo bolji producent od mene. Mnogo j***** bolji. I ovaj tip ne dobiva priliku zasvirati na velikim festivalima, pa tako nikada neće biti na listi, i zato kažem "J**** DJ Mag!".
 
Neočekivan rasplet za nekoga tko je od ove iste liste dobio golemo eksponiranje i promocijski kapital, no nije jedini koji se ikada našao na listi koji je napokon iznio svoje sentimente. Čini se da se s njima slaže i Dillon Francis koji je na Twitteru podijelio svoju zbunjenost oko toga što bi lista trebala predstavljati:
 
"Jednostavno više ne razumijem listu. Je li ona za najboljeg producenta, ili ono što si postigao kroz godinu, ili si zaista najbolji DJ? Za koji k**** je lista više?" 

 
Dok gospodin Francis ima reputaciju po prilično nedlakavom jeziku i od njega je bilo za očekivati, Hardwellov image je s druge strane čist kao suza i promo team bi volio da tako neutralno bež i ostane, jer je samo nekoliko sati nakon što je monolog krenuo viralno team Cloud 9 Music BV-a, koji se brine za objave Armina Van Buurena, Fedde Le Granda, Dannica i Hardwella, skinuo video s neta.
 
Što ovi javni istupi znače za samu ljestvicu? Ruše li njen kredibilitet i imaju li uopće išta za srušiti? Je li DJ Mag uopće odgovran ako lista nije njihov odabir već je samo sastavljena od sistematizacije prikupljenih glasova publike i može li se realno od jedva punoljetnih partijanera odraslih u post-kapitalizmu i hiperprodukcijom kao normom, koji nisu baš poznati po kritičkom razmišljanju, očekivati koherentna lista u doba u kojem u ekstazi slobode govora moje neznanje vrijedi jednako kao tvoje znanje?
 
Neke stvari jednostavno nastavljaju dalje same od sebe, uvjerene u svoju nedodirljivost, no šanse su da će na kraju Hardwell uglavnom naštetiti samome sebi (iako će simultano vjerojatno ovim istupom pridobiti nove fanove) jer će se u dubokom bezdanu mediosfere vijest ispuhati i nestati kao da nije ni postojala do naredne top stotke. No da bi dobio pravi osjećaj o čemu pričao baci oko na video niže.

 
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2