Skip to main content
  • 29.09.2016.

Homeboy zna gdje je srce!

Gospodin kojeg si imao prilike hvatati na primoštenskom flooru Aurore za KS Takeover jedan je Marko.

 
Na ime je nakalemljeno prezime Pelaić, a kada sunce ljubazno ustupi mjesto Mjesecu, duga kosa i brada posluže kao transformativni element. Ovoga puta ne u liknatropski gladnog hibrida čovjeka i vuka nego onoga koji sve ono glazbeno smješta iza aliasa Homeboy.
 
Homeboy je jedan od onih koji slabo zna ostati unutar kutija i margina, bilo onih žanrovskih ili onih koje sugeriraju što je moguće prikazati kroz ton, luta sonornom livadom i ubere što mu se sviđa, da bi kasnije to provukao kroz prostore sebe i stvorio nešto novo. Ujedno je jedan krak trokuta koji je zajedno s Pytzekom i Sergejem slagao sliku nove generacije scene, kao dio kontrolne ploče House is OK labela, a osim izdanja s ovog, s njemačkim kolegama u suradnji podignutog, labela, izdanja si hvatao i na labelima kao što su Hypercolour i našeg domaćeg zavinutog Bureka.

 
No ako je glazba prva ljubavnica rad nikada ne staje, kreativni nikada nisu rekli sve što su imali, nova jutra, mjeseci i godišnja doba donose i nove inspiracije pa tako od Marka uskoro očekujemo i novi EP "The Heart Is Where Homeboy Is". Na ovom devetom izdanju House is OK labela žive 4 trake – Livada, Decision Ricocet, Bombon i Kornati Sunsets. Trake uključuju nove tehnike produkcije i na njima ćeš zateći sampleove živih bubnjeva i labave synth rifove, s zakutcima osobnih zvučnih potpisa u svim trakama. Proces stvaranja nikada nije imao na umu da odvali krov s kluba već je nastao kao smirena priča koja govori o zvučnim istraživanjima posljednjih 12 mjeseci i inkorporira house, post disco, jazz i acid synth hippie izlete, a lovit ćeš ga u službenom izdanju 10. listopada.

 
Za Nemones Electric Ladyland emisiju na BBC-ju tako smo čuli jednu premijeru "Decision Ricocet" trake nastalu u suradnji s hrvatskim blueserom Bebe Na Vole. Poslušaj kako zvuči novi Homeboy niže, a EP si prednaruči slobodno na Decksu i Junou. Pa eto, ti vidi gdje ti je srce, ako si ga zagubio sasvim je realno očekivati naći ga iznova kroz glazbu.

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop