Skip to main content

Hrvat, Slovenac i Srbin ušetaju na burn Residency eliminaciju!

… I prežive. Ne, nije početak vica natopljenog onim balkanskim mentalitetom koji toliko volimo, već činjenica nakon prve faze eliminacije.

 
Nakon petka koji je na vrhu Ushuaia Towera donio predavanje glavešine produkcije svega elektroničkog, Romaina Pissenema, koji ih je proveo kroz iza scene priču stvaranja originalnog festivalskog iskustva, subota na vrhu Towera donijela je manje atmosferu učenja i nešto više knedli u grlima, znojnih dlanova i držanja za glavu. Na krov Ushuaie se kao burn Residency finalisti popelo 26 sudionika da bi s njega sišlo samo 16. Gospoda nisu u labuđem skoku skakala na ibiške pločnike već su došli na proces eliminacije. Iako je naš sudionik Tomislav Bilić, poznatiji i kao Roth Segen, imao nekih tehničkih problema u Vista Klubu u četvrtak rekao je "Nadam se da sam učinio dovoljno. Dao sam 200% kroz čitavo natjecanje. Ako nije bilo dovoljno barem ću znati da sam dao sve i ostao vjeran sebi." – čini se da je bilo i više nego dovoljno jer žiri nije dao tehničkim poteškoćama da zamute neosporni talent i srce za pultom.
 
Eliminacije su započele u 2 popodne, a austrijski DJ/producent Philipp Straub preuzeo je mikrofon s riječima čestitke svima na odlično odrađenom poslu, no napetost je i dalje plutala među okupljenima i Philipp nastavlja.

 
"Dio sam odbora mentora, ali sve se odlučuje zajednički. Razgovaram sa svim ostalim mentorima kako bi uskladili odluke. Ovaj tjedan samo samo uspjeli zagrebati površinu što se tiče talenta, vještina i karaktera natjecatelja. Tražimo kompletan paket, originalnost u glazbenom stilu, kao i karizmu. Ponašanje je također iznimno važno. Na koji način se natjecatelji slažu s drugima? Jesu li dovoljno samopouzdani da iskoće iz mase, ali ne toliko da budu egoistični? To je ono što pokušavamo saznati." – i krenuo je dalje čitajući imena onih koji ostaju. Uz našeg Tomislava, pročitana su i imena susjeda nam pa natjecanje dalje nastavljaju i Saša Vujasinović aka Alex iz Slovenije i srpski kolega Petar aka Peter Portman.
 
Tomislav nije nimalo novi igrač na sceni, Prisutan već desetljeće i pol i pod aliasom Don Tom izgradio si je ime po zagrebačkim klubovima i šire. Pa tako od suradnje s Bolesnom Braćom, Neredom i Stokom, američkim rapperom Sheek Louch i otvaranjem za Snoop Dogga stiže i vrijeme u kojem se ljubavi slijevaju u nešto tvrđi zvuk pa zapleten u house, deep, tech i techno stvara novi alias Roth Segan.

 
Aliasa Alex Ranerro, Saša je rođen na zagrebačim ulicama no ubrzo s obitelji seli u Laško u srcu Slovenije. Od klinca koji je prevrtao sve hip hop i r'n'b stvari na koje je naišao stasao je u onoga koji eventualno otkriva sintetičke zvuke Erica Prydza i Dennisa Fererra i od 2011. za njega započinje sasvim nova elektronička priča s izlaskom prve trake "Bang Her" na Umekovom 1605 labelu. Šeće houseom i technom uz zvuke plemenskih regresivnih udaraljki sve do pažljivo odabranih moćnih vokala.
 
Petar pak plete petlju sastavljenu od kombinacije novog i starog i najbolje funkcionira u graničnim područjima fuzije energije i emocije. Prošlost ga slavi kao pobjednika regionalnog MTV Adria natjecanja, a house i techno, kao i žanrovski eksperimenti, liježu iza alisa Petru i Little P, dok u suradnje ubraja velike kao što su Ten Walls, Nick Curly, Philipp Straub, Mene, Bono Goldbaum…
 
Pratite naše dečke i dalje na službenim stranicama burn Residencyja. Svi su naši i sve ih volimo. regija je jača ako pleše zajedno! Momci sretno u nastavku! Klubska skida kapu!
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop