Skip to main content
  • 28.11.2016.

I policija pleše na australskom festivalu!

Nasuprot ideji da je onaj ili ona koja nosi uniformu tvoj neprijatelj i da ti sputava slobodu, realnost je da je zapravo samo osoba koja radi svoj posao i, baš kao i ti, ponekad želi poderati podij.

 
Australska policija čini se nema nikakav problem s pokazivanjem svoje divlje strane na dužnosti i jasno im je da ako su tu da služe i štite to ni na koji način ne znači da se ne mogu paralelno zabaviti s onima koje čuvaju. Tako su kamere uhvatile i mladog policijskog službenika kojemu je beat sjeo baš kao treba i glazba je napravila ono što radi najbolje, natjerala ga je da se miče bez lažnih moraliziranja i ozbiljnosti, stvarajući mali sasvim privatni party oko njega na flooru. Australci ove pokrete zovu muzzing pa je policajac zamuzzao na Dunsbourough Leavers Zoni na zapadu Australije, a glas koji čuješ u pozadini onaj je lokalnog DJ-a Harleya Anninga koji je snimio video i podijelio ga na Facebooku. 

 
Za WA Today Anning je podijelio "Samo se zabavljao i nabrijavao sve oko sebe – bilo je sjajno. […] Svi su uživali, a on je okidao selfije s ljudima i družio se – bio je šampion."
 
No nepoznati plesno nastrojeni službenik sila zakona nije jedini. Australcima je ples usađen pa je tako samo dan ranije na istom eventu nastao video čitave grupe policajaca koja na stageu nabrijavaju prisutne i zabavljaju se.

 
Apsolutno nikada nitko nije rekao da bi odnos institucija moći i zajednice zbog čije dobrobiti su nastale ikada trebao biti onaj stahovlade i nadmetanja u moći. Utopija, iako grubo preveden znači ne-mjesto, ipak čini se postoji u festivalskim zakucima austraskog busha. Svaka čast damama i momcima u plavom koji razumiju pravi smisao kolektiva i glazbe!
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2