Skip to main content
  • 27.11.2015.

Jeff Mills izbacio remiks klasične glazbe “Astronomia”

U polusatnom sessionu, detroitski DJ i producent pokazao je kako Strauss, Ligeti i Glass zvuče u nešto modernijem ruhu.

Piše: 

 
Nakon što je prije mjesec rasprodao karte za koncert u londonskom Barbicanu, gdje mu je u pomoć uskočio Simfonijski orkestar BBC-ja, američki DJ i producent objavio je „Astronomiu“, projekt u kojem je remiksirao svoje omiljene kompozitore. Konkretno, radi se o orkestralnim zvucima Philipa Glassa, Györgyja Ligetija i Richarda Straussa prilagođenim minimalističkom aranžmanu suvremene elektronske glazbe. Mix sadrži i trake koje potpisuje sam Mills u suradnji s pijanistom, Makhailom Rudyjem. Osim toga, ovaj session je i mali sneak peek u DJ-jev skorašnji album, „Free Fall“.
 
Koristio sam posljednju kompoziciju u filmu „2001: A Space Odyssey“ Stanleyja Kubricka za prvu traku. Cilj mi je bio zamisliti karizmatični nastavak filmskog soundtracka, sintetiziranje tijekom ili nakon stvaranja ljudskog života gdje su svi elementi tek stvar posljedice i izvan slušateljeve kontrole. “, izjavio je Jeff.
 
Kako zvuči ovaj glazbeni sraz dvaju različitih vremena, poslušajte ispod.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk