Skip to main content
  • alt
  • 14.04.2015.

Jeff Mills: multimedija inspirirana 2001.: Odisejom u svemiru

Jeff Mills, hrabri inovator digitalnih i elektroničkih bespuća i čovjek koji ne prihvaća najmanji zajednički nazivnik već neprekidno stvara manifeste rušenja statusa Q, ima novi projekt.

 
Uz to što osnivač Underground Resistancea i šampion detroitskog techna sprema i novi album krajem travnja na vlastitom Axis Recordsu, When Time Splits – Live At Auditorium Du Louvre, Paris, čini se da je istina ako voliš svoj posao nećeš raditi ni dana u životu pa tako, samo mjesec dana nakon, izlazi i ovo novo interdisciplinarno ostvarenje.
 
Izleti u kino, film, glazbu i pisanje scenarija nisu mu nimalo strani. Uvijek ima spreman mentalni kovčeg za još poneki road trip u nepoznato, stoga je ovoga puta kao vrelo inspiracije iskoristio kultni dragulj kinematografije Stanleya Kubricka iz 1968., “2001.: Odiseja u svemiru”.

alt

 
Sljedećeg mjeseca debitirat će novo Millsovo multimedijalno iskustvo “2001.: The Midnight Zone” koje će bešavno spojiti suvremeni ples, glazbu i kinematografiju. Jeff je u intervjuu za Eliptik napomenuo:

“Radnja se odvija u 2001.godini u kontekstu Stanleya Kubricka, ali nije u svemiru, negdje drugdje je. Događaju se iste stvari, dolazi do kompjuterskog kvara i do zločina, i tu je i promjena i reset svemira, ali nije u svemiru, u oceanu je. Jako duboko. U “The Midnight Zone.

 
“Sa pet plesača radimo na stvaranju scenarija. Glazba je gotova. Sada radimo na kostimima i koreografiji. Tako da da, sada većinu vremena provodim između suvremenog plesa i klasičnih performansa… i na DJ gažama vikendom.”

alt

 
U opskurne dubine prijeteće i pomaknute ponoćne zone, inspirirane prvim strahovima Stanleya Kubricka o svitanju novoga doba premreženog umjetnom inteligencijom, moći ćete prvi puta zaviriti 31. svibnja u Cite de la Musique u Parizu.
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2