Skip to main content
  • alt
  • 27.03.2015.

Koliko hrvatskih klubova je među top 100?

Klubovi se pale i gase, niču i pregaženi su, izgubljeni u jurnjavi pomame za novošću, ali baš kao i sve drugo oni dobri uspiju naći neku posebnu kvalitetu zbog koje ostaju.

 
Nitko ne zna što je točno ono što čini dobar klub, kako nastaje atmosfera zbog koje ćeš ti dragi naš baš u tom smjeru okrenuti stopala i s punim povjerenjem im pokloniti svoje dragocijeno slobodno vrijeme koje u sretnoj izmaglici samo želiš proplesati s onima koje voliš.

alt

 
A kako ljudski mozak funkcionira tako da su mu potrebne kategorije i liste kako bi se mogao snaći u natrpanom svijetu tako si je DJMag uzeo za zadatak zapiknuti zastavu izvrsnosti u stotinu klubova porazasipanih velikom plavom loptom koju zoveš dom i rangirati ih na ljestvici do stotke.
 
I pazi ti to, zemlja koja se ponaša kao Ibizin jadranski rival uvrstila je čak četiri svoja zvučna hrama na listu. S obzirom na kvadraturu male zemlje koja grli more zavidan uspjeh.
 
Na mjestu 86. našao se klub u srcu grada koji tako i tako već svojom jezgrom poziva turiste iz čitavog svijeta, ali gdje još možeš provesti noć uz najbolju glazbu među zidovima utvrde iz 16. stoljeća, Revelin, s koje puca pogled na ovaj isti Stari Grad. Doslovce raveaš unutar nacionalne baštine.

alt

 
Skačemo gore na ljestvici. Hop! I na 53. mjestu smo gdje se našao ultimativni beach club koji domom zovu Hideout festival, Fresh festival, sam DJMag-ov Beach Festival, I Sonus ima svoje ratnike za ovo ljeto, a njegovo floorove pohodi ekipa poput Olivera Heldensa, Axwella i Fedde Le Granda Aquarius te čeka i ovo ljeto.

alt

 
I kao da smo balon od helija idemo još više! I na mjestu 37. našao se klub koji djeli ime s graditeljem arke pa ćete biti sigurni čak i udari li tsunami ovu najrasplesaniju hrvatsku plažu. I baš kao i na arci za Noa Beach Club prelaziš mostić i plešeš na nekoliko međupovezanih plutajućih platformi i digne li se temperatura u grotlu podija, popni se na golemu otvorenu terasu koja grli klub i čekaj zoru dok ti slani povjetarac šiba nasmijano lice.
 
I još malo više! Na 20 mjesta dalje od prvo plasiranog brazilskog Green Valleya smjestila se ni više ni manje nego već gotovo 20 godina prisutna Papaya, koja ove godine još više raste i svojo obitelji pridodaje i friški i hrskavi Papaya Records.

alt

 
Sada lijepo zahvali bogovima partyja što si se zatekao baš na ovom mjestu u ovom vremenu. Možda nije sve savršeno, ali dog god ima mjesta na čijim podijima možeš ostaviti srce, ni ne treba biti. Za čitavu listu skok ovdje.
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2