Skip to main content
  • nicole moudaber
  • 27.05.2013.

Kraljica underground techna

U kratkome je roku postala jedna od  techno zvijezda u usponu  čemu u prilog ide činjenica da su je pod svoje okrilje uzeli veličine kao što su Pete Tong ili Carl Cox.

Naslovna foto

nicole moudaber
 
Njeno je ime Nicole Moudaber, ranije ovog mjeseca izašao joj je debitantski album “Believe”, o kojem se svi izražavaju u superlativima, a ovih je dana objavljen dokumentarac koji prati rad na samome albumu. Album od deset mračnih techno traka  je izašao na uglednome labelu Drumcode Adama Beyera koji je s njom i surađivao na traci “Take Hold”. Svaka se traka opisuje kao jedna od onih koje vas tjeraju da se izgubite na plesnome podiju, a odlikuju se zaraznim grooveom, debelim bassom i funky melodijom.

{youtube}N7aRKni0l8Q{/youtube}

Sam dokumentarac kraljicu underground techna, kako joj tepaju brojni mediji,  otkriva kako je njezina najveća želja educirati Libanonce što to njezina glazba zapravo jest. Narod koji je posljednjih 20 godina ratovao nije bio izložen nikakvoj elektronskoj glazbi te je Moudaber jedna od prvih organizatorica partyja u Beirutu kojima je htjela svome narodu približiti techno i house.  U samo 13 minuta doznajemo ne samo proces rada na albumu već i tko i što je Nicole Moudaber, dama od koje možemo puno tog očekivati.

{youtube}tv2zbiBcv28{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk