Skip to main content
  • 13.02.2016.

KS Promo: Šesto čulo techna

Krajem godine koju smo ostavili u retrovizoru u realnosti se manifestirala priča koju njeni protagonisti kuju već dugo.

 
Kada je kostur vizije i zatim i plana dobio realno umesenje program Sixt Sense konačno je lansiran na malom flooru podija kluba Tufna. Nema nikakve veze s klincem koji viri ispod deke i sugerira da vidi one kojih više nema, već se odnosi na jedno sasvim drugo osjetilo, ono koje osjeća vibracije, beat, ljubav… svojevrsna techno antena, elektroničko ticalo.

 
Osnivači iza ovog dodatka na standardni set od pet čula su DA LE i Sub Effect koji sve odlučnije krče sebi put hrvatskom elektronikom kao osobni ledolomac uzimajući underground techno zvuk koji se gradio godinama iskustva iza pulta i ispred njega.
 
DA LE je na sceni prisutan od 2010. kada kreće kroz podrume i sobe klubova istočne Hrvatske sakupljajući komadiće iskustva koje će kasnije primijenitu u šestom čulu pa su ga tako mogli uloviti plesači u slavonskim klubovima kao što su Cocktail barKa, Tufna, Kino Europa, Navigator, Alfa, Valinor, Life, Bastion… Uskoro se okušao i kao stvaratelj i kreće u produkciju, gdje uspjeh postiže 2014. potpisivanjem singla za veliki label The Groove Society koji za svojim stolom drži umjetnike poput house legende Jerry Ropera, a singl se penje na 5. mjesto Traxsourcove topliste.

 
Sub Effect je inicijalno započeo kao dualno izdanje, projekt i alter ego zaljubljenika u elektroničko, Tonija Bukića i Darijana Ražića, no nakon nekog vremena ostaje kao monomer pod vodstvom Tonija Bukića. Za Tonija je ljubav počela rano kada mu je stric poklonio prvi mixer. Kreće istraživanje povijesti elektronike i odrasta uz zvuke Chemical Brothersa, Prodigyja i Daft Punka dok korača pod mentorskim okom DJ Recoila koji ga ujedno i upoznaje s technom.
 
Sixt Sense ekipa u kalendare je upisala velike stvari pa se 19. veljače vesele dolasku sjajne domaće elektroničke mladice DJ Jockada bi 11.ožujka ugostili i jednu damu pa kao katalizator šestog čula i još neviđenih osjeta stiže burn Residency pobjednica Lea Dobričić no sav detaljan info nadolazećih sjajnosti uhvati na službenoj Facebook stranici.
 
Velike ljubavi, velike priče i sati i sati dobre glazbe na horizontu!
 
 
 
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2