Skip to main content
  • 28.10.2016.

Laurent Garnier pušta glazbu s domaćeg labela!

Samo ponekad postoje oni ljudi koji te tjeraju da plešeš desetljećima jednako jako kao kada su prvi puta kao neiskusni klinci stali za put, svjesni da imaju nešto za dati, i jedan od njih je i Francuz, gospodin Garnier.

 
Laurent je zaista pravi iskonski DJ, ona stara škola koja je navlačila okolo beskonačno teške kofere i torbe s pločama i radila sve ručno i jedan od onih odgovornih da se ovaj posao krene od marginalne društvene prakse smatrati nečim stvarnim i vrijednim pažnje. Većinu vremena danas prolazi kopajući po opskurnim kutevima mračnih trgovina ploča, završavajući na neobičnoj strani interneta gdje se skriva još neotkrivena glazba i slušajući što je više moguće od silnog materijala koji mu neprestano stiže. 

 
Iako je ugazio u pola stoljeća na planetu ne posustaje u glazbi no broj gaža je smanjio jer ipak je stariji igrač i sada prihvaća samo stvari koje mu čine neopisiv gušt:
 
"Još uvijek se osjećam dobro, još uvijek vraški uživam u tome u još uvijek se ludo provodim i ne nalazim se isključenim iz igre, i zato i nastavljam, no zato i radim manje.

 
Pa je time još ugodnija vijest da je upravo u ovoj bakanaliji užitka u glazbi jednoga od najvećih iskonskih starješina elektronike puštena i traka s domaćeg labela. Gospodina Blacksoula s uspješnom mu regionalnom istoimenom etiketom u rukama već poznaješ. Blacksoul Music, koji je ujedno u Ambasadoru nominiran za najbolji label, izdao je traku Laurentova sunarodnjaka Manuela-M, koji je ljetos hrvatski label začinio svojim Never Give Up EP-jem. S pokerom traka, prevladavajuće deephouse vjeroispovijesti postao je bomba s koje je Laurent jednu ugrabio za sebe izjavivši: "Udarao sam ovo čisto čudovište cijeli vikend. Reakcija publike je bila golema. Ovo je briljantno izdanje!"
 
A ti si dragi naš baci oko i uho niže sasvim ponosan kako ih Tom Pasanac aka Blacksoul intuicijom i znanjem bira u Blacksoul Music familiju. Enjoy!
{youtube}6Sw4J6GgNfc{/youtube}
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2