Skip to main content
  • alt
  • 20.12.2014.

Marcel Dettmann remixa Carla Craiga

Sirovi eksperimentator, koji reže trake preciznošću skalpela i sklapa ih u nešto novo, sada uzima u ruke djelo detroitskog kralja techna i daje mu novi finish za 21. stoljeće.

 
Berlinski techno meštar, Marcell Dettmann gradi novi elekronički zvuk svjesno birajući kršenje pravila. To je ono što umjetnik radi. Prvo uzme pravilo, temeljito ga prouči sa svih strana, razumije ga, zatim ga odluči zanemariti i pomaknuti granicu. Reže, čupa, miješa i nanovo spaja u mozaik. U svojim obradama lije detroitski zvuk preko europskih strojeva, britanski bass ubacuje u čikaški flow i povezuje jučer i sutra u vječnom danas.
 
Tako će ovoga puta preuzeti Craigovu traku iz 1996. “Country Boy Goes Dub” koja će izaći na Carlovom vlastitom labelu Planet E 19. siječnja godine pred nama. Traka se prvi puta pojavila na albumu The Secret Tapes of Dr. Eich koji je Craig producirao pod pseudonimom Paperclip People.
{youtube}ulMsxC0_OKc{/youtube}

Izaći će na crvenom vinilu u 500 prmjeraka gdje će na strani A biti originalno izdanje dok će stranu B naseliti remix koji se već našao na Dettmannovom mixu za Fabric, ranije ove godine.

{youtube}hum4O8aqhPc{/youtube}
 
Uopće ne sumnjamo da će ova vinilka biti mokri san svih strastvenih kolekcionara i da će, uz to što je fantastična traka sama po sebi, još dodatnom dobro prokušanom marketinškom metodom, da je ono što je rijetko poželjno, doseći kultni status.
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2