Skip to main content

Na mediteranskom otoku u srcu Londona predstavljeni naši festivali

Pozitivan ritam zajedno s Outlook i Dimensions festivalima prošli je tjedan sudjelovao na svečanom predstavljanju novog komunikacijskog koncepta Hrvatske turističke zajednice „Croatia, Full of Life“, u samom srcu Londona, na brodu na Temzi, tik do Tower Bridgea.

Piše: 


Na ovom, za hrvatski turizam važnom događanju, prisustvovali su predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović, ministar turizma, Darko Lorencin, direktor Glavnog ureda HTZ-a, Ratomir Ivičić te mnogi predstavnici domaćih i stranih medija. Hrvatska je predstavljena kroz eno i gastro ponudu, kulturna i prirodna bogatstva, od klapske glazbe i alkara, pa sve do izložbe fotografija. S obzirom na to da je Hrvatska destinacija koja svake godine privlači veliki broj mladih Britanaca koji stižu na festivale događaju su prisustvovali predstavnici organizatora Outlook i Dimensions festivala kao i njihovi hrvatski partneri – Pozitivan ritam.
{youtube}HkwUjv4DH2Y{/youtube}

Goste su i zabavljali svjetski poznati DJ-evi koji već tradicionalno nastupaju na tim festivalima. Norman Jay MBE , britanska DJ legenda, pionir poznatog londonskog sound systema Good Times, prave atrakcije Notting Hill karnevala koji privuče i do 15 tisuća ljudi. Mlađu generaciju predstavio je Eliphino koji je zauzeo DJ pult na brodu na Temzi.

Norman Jay MBE, DJ legenda koja tradicionalno nastupa na festivalima u Puli.

Ovo je događanje izazvalo veliki interes javnosti i medija među kojima možemo izdvojiti Daily Mirror, OK magazine, Daily Mail, The Times, Daily Telegraph i druge, a svojim su dolaskom ovaj događaj uveličali i Slaven Bilić, Nikola Jurčević te Naomie Harris, glumica poznata po ulozi u filmu o Jamesu Bondu.

Okupljene je pozdravio ministar Lorencin koji je tom prilikom naglasio kako ovim konceptom Hrvatsku opisujemo kao destinaciju punu prirodnih ljepota, otoka, tradicije, povijesnih znamenitosti, ali i kao destinaciju punu avantura i mediteranskog načina života. Direktor HTZ-a Ratomir Ivičić poručio je kako ovaj kreativni koncept pruža mogućnost predstavljanja čitave Hrvatske kao turističke destinacije sa svim njenim raznolikostima i proizvodima, od obale do kontinenta.

Resident Advisor, najvažniji svjetski medij za elektroničku glazbu posjetio je ovogodišnji, četvrti Dimensions festival i svoje iskustvo pretvorio je u desetominutni dokumentarni film. Pogledajte ga ovdje!

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2