Skip to main content
  • alt
  • 2.07.2015.

Nizozemski najproducent trancea u Hrvatskoj

Kada dva muzičara imaju klinca dobiješ maloga koji leta uokolo okružen instrumentima uronjen u glazbu. Klinci su spužvice i naučit će ono što radiš ne ono što im kažeš.

 
Trance.nu. renomirana stranica koja pliva u elektroničkom oceanu hvali njegov rad a Tiesto ga naziva velikim nizozemskim producentom. Jedan je od rijetkih koji se nije prvo okušao u DJ-ingu već je odmah znao da mu je mjesto u studiju. 

alt

 
Mark Otten rođen je 1978. u Nizozemskoj i započeo je kao multi-instrumentalist prvo uzevši u ruke palice a zatim je pustio izdanke i u ostalim udaraljkama, bassu, gitari, klavijaturama… Svi poznajete one ljude kojima možete dati u ruke bilo koji instrument i koji će međupovezanim referencama svega što znaju svirati prokljuviti i ovaj.
 
Markova pozadina tako postaje scena bendova i radionica kojima je vještinu gurao sve dalje. Prve snimljene stvari bile su snimljene ni više ni manje nego na sintisajzeru da bi zatim otkrio računalani način stvaranja i snimanja glazbe i prigrlio house. Na jednoj gaži u srednjoj školi otkrio ga je porducent Sony-ja i nastaje nekoliko ranih izdanja na kojima su melodiozne stvari dobile i oštri techno rub i eventualno kroz ostala izdanja evoluirale u trance s progresivnim šiljcima.

alt

 
Armin van Buuren je svrnuo uho i Ottenova stvar “Mushroom Therapy” postaje instant hit koji je završio i na Arminovom vlastitom Armada labelu, ali i Tiestov Black Hole uskoro uzima pod svoje krilo traku “Inner Warmth”.
{youtube}KG6BaF6PSUU{/youtube}
Neumorna proizvodnja novih traka, žanrovski eksperimenti i neosporivi talent osigurali su mu mjesto na mnogim kolaboracijama i kompilacijama i ruke u pljesak sklapaju Paul van Dyk, Paul Oakenfold, Ferry Corsten, Markus Schulz, Above & Beyond, Blank & Jones, Armin van Buuren, Tiesto…
 
Velike stvari još čekaju na horizontu no dok se on ne razdani i dok se sudbinsko klupko ne rasplete moći ćete ga uhvatiti na Bačvicama na Split Beach festivalu 6. kolovoza uho uz uho s Paulom Oakenfoldom. Doći, pleši, neka trance učini svoje!
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop