Skip to main content
  • alt

Nova nada sarajevske elektronike

Priča o Zlatanu Musliću započela je 8.veljače 1989. pod Sarajevskim nebom. Svatko od nas doživljava svijet na svoj način a momak, koji dijeli ime s plemenitim metalom, doživljavao ga je uhom.

 
Vrijedan od malih nogu plesao je prstima i po dijakomatskim bojama glasovira i završio osnovnu glazbenu školu, ali tada se 2004. nešto okrenulo.
 
Čuo je set Thomasa Schumachera i klasične tipke zamijenio je techno. Te iste zime sobu je opremio mixetama i krenuo slušati sve više i više, istraživati sve dublje u tada cvatući minimal.

alt

 
Fantastičan feedback publike po lokalnim klubovima inspirirao ga je da krene i u produkciju, ali 2008. upisivanjem prava sve se usporilo. No strasti ne nestaju tako lako i naposlijetku se sve odvezane niti spoje. Tako je igrom slučaja 2009. u Pirovcu zavrtio Carola i plamen je iznova buknuo. Zlatan je kupio Ableton suite i krenuo gristi ono šro želi. 
 
2010. je rezultirala suradnjom s Edgarom De Ramonom obradom trake Der Rite Rauma. Sjećate se onih niti koje se uvijek spoje kada slijediš svoj put? Tako su se spojile i ovoga puta i traka je završila u rukama Marca Carole.
 
Sklon perfekcionizmu, Zlatan je pričekao da sve bude divno ispolirano prije no što krene u žešće produkcije i to se dogodilo 2014. godine. Nastaje collab sa Sašom Savićem (Rub A Dub) i EP na Expectancy Recordsu. Traka pod nazivom “Gdje Će Ko” doživjela je veliki uspjeh na svjetskoj sceni i vrtili su je velika imena kao Robert Dietz, Stacey Pullen, Leon, Neverdogs, Hollen.. 
{youtube}O4XEugQs64Y{/youtube}
 
Pred kraj 2014. godine mašnu na vrhu su dobila i izdanja za Noexcuse Records, Habla Music, Azul Tunes, Ride Music.. Izdanje za Noexcuse, londonski label, sa remixima B.Cliff, T.Ricci i Gruuvelement’s poduprli su Paco Osuna, Marco Carola, Richie Hawtin, Stacey Pullen, Neverdogs, Rhadow …

alt

 
Ono što nas još čeka je EP za talijanski Azul Tunes Franza Costae, “Misunderstood Drummer.” U travnju će sa španjolskog Ride musica ispasti “Soy Adicto EP”, a u svibnju izlazi “Pool Playa EP” za veliki Habla Music koji su pred vrištećim melasama ljudi već pustili Marco Carola, Neverdogsi, Gianluca Caldarelli, Stacey Pullen, Wilian Kraupp, Franz Costa, Outway ..
 
Uz plan izbacivanja po jednog EP-ja mjesečno Zlatana možete uhvatiti i na zeničkom Lunar festivalu 4. travnja i u sarajevskom Fis Club Bocku s novim klubskim programom “zlatnichi + 1”. Zlatanu želimo sve najbolje i da i dalje hrabro korača velikim koracima prema svome elktroničkom snu!
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop