Skip to main content
  • stop znak
  • 21.06.2012.

Novi kazneni zakon o lakim drogama

Prema prijedlogu kaznenog zakona, koji je Sabor prihvatio lani u studenom, a koji bi na snagu trebao stupiti 1. siječnja sljedeće godine, proizvodnja i najmanjih količina droge bez namjere preprodaje ostat će kazneno djelo, s propisanom kaznom do tri godine zatvora.

Naslovna foto

stop znak

Posjedovanje malih količina bilo koje droge za vlastite potrebe bit će, kao što je najavio ministar pravosuđa Orsat Miljenić odmah po stupanju na dužnost, izbrisana iz Kaznenog zakona i “preseljena” u sferu prekršajne odgovornosti. Što su to male količine droge i koje su količine za osobnu upotrebu, a koje za preprodaju, zakonodavac neće propisati, nego će to biti stvar sudačke odluke.

Međutim, proizvodnja i najmanjih količina i dalje će biti kazneno djelo.

Nikada nije bilo upitno hoće li proizvodnja ili uzgoj marihuane ili bilo koje druge droge biti dekriminalizirana, jer je stupanj društvene opasnosti od proizvodnje bitno veći od one pukog posjedovanja bez namjere prodaje – objašnjava sudac Vrhovnog suda Dražen Tripalo, a prenosi Jutarnji.hr.

Izvor. Jutarnji.hr

 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2