Skip to main content
  • 9.01.2007.

Novi projekt Prirode i Društva – Tehnološki otpad

Tehnološki otpad je projekt Prirode i Društva posvećen live nastupima a održavat će se u splitskoj "Kocki". Pod tim se misli na sviranje glazbe uživo, koje je unazad desetak godina nestalo sa događaja na kojima se izvodi elektronička glazba, barem u Hrvatskoj. Live nastupima domaćih i inozemnih muzičara nastoji se osvježiti glazbenu scenu i ponuditi gradu Splitu široku lepezu različitih glazbenih stilova koje povezuje ideja slobodnog izražaja i improvizacije.

Piše: 

Istovremeno, svrha je potaknuti mlade na kreativnost i vlastiti umjetnički razvoj, pružajući im mjesta za okupljanje koje poštuje zadane umjetničke kriterije i promiče raznovrsnost. Izvedba uživo je u osnovi djelomično programirana zbog prirode uređaja / instrumenata koji se koriste. Posebno zanimljivi nastupi mogu doći do te točke da glazbenici na samom mjestu party-a priušte izvedbu uz spontane improvizacije. Na taj način se ovakva vrsta umjetnosti prikazuje iz drugoga kuta gledišta, i time ublažuje ponekad oštre granice koje postoje između raznih sub-kultura. Tolerancija na nešto “drugačije“ postaje veća, i time se i klupska scena podiže na viši i zdraviji nivo.

Pozornica će kluba „Kocka“ biti posebno uređena za ovaj događaj i u potpunosti će izmijeni izgled te u kombinaciji sa svom opremom za live će pruzati poseban audio/vizualni doživljaj.

Sve ovo uvodi jednu određenu dinamiku koja rezultira naravno boljom zabavom. Time ovakva događanja zapravo ukazuju na same početke elektroničke glazbe, posebno na 80-e godine prošloga stoljeća, kada su takvi nastupi bili učestali i uobičajeni.

26.01/ Tehnološki Otpad 1, Kocka, Split

line up:
Legowelt live (NL)
Catnip live (NL/SWE)
Florence Foster Fan Club live (Zarkoff&Yas)

Luke Eargoggle (SWE)
Luka Lukac (priroda i drustvo)
Iva (herbarij)

vizualizacije: Xplode

upad: 30 kn s flayerom do 24.00 h, 40 kn nakon

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2