Skip to main content
  • 25.03.2017.

Otvara se novi klub u najvećem minhenskom muzeju!

Ako je u nešto progresivnijim metropolama elektronika već proglašena onom koja orbitira oko srca visoke kulture i kulturno značajne prakse novih generacija za novo doba, nema razloga da se i hram visoke umjetnosti ne bi ovom linijom promišljanja prenamijenio u klub.

Kultura je ona koja te civilizira, ono što nastaje kada prestaješ tucati kamenje duboko u pećini, koja nastaje u trenu kada postoji sustav, narativ, želja i užitak u njenom ispunjenju, u trenu kada si nakon određene prakse bolji no što si došao i osjećaš se povezanijim sa svima i samime sobom, kada te iskustvo ostavi bogatijim  no što si bio – tada si kulturan. To nema veze s konkretnom instancom onoga što ti generira osjećaj, možda ti to čini gudački kvartet, šok kada shvatiš koliko je Mona Liza zaista malena kada se pred njome nađeš, možda je negdje u redovima kazališnih sjedala ili ispred zvučnika.

Pa tako techno krdo čini ono što čini najbolje za potonje kulturnjake podija, otvaranjem novog kluba imena "Blitz" u najvećem minhenskom muzeju Deutsches Museum’s Forum des Techniks 22. travnja. Dvije zasebne prostorije moći će primiti kapacitet od 600  plesača koji će se trzati na po mjeri ugrađeni VOID sound system, a unutrašnjost će biti dizajnirana specifično kako bi amplificirala akustiku. Ova muzejsko-plesna hibridizacija dolazi iz ruku ekipe koja stoji iza Kong i Bob Beaman klubova u Minhenu i planovi su da "Blitz" s vremenom postane i label, a odmah do će se naći i restoran eklektičnog glazbenika Trevora Jacksona.
 
Osnivač i rezident DJ Dave Muallem podijelio je za Groove kako je ideja da Blitz postane "mjesto inkluzije u gradu u kojem se noćni život uglavnom bazira na ekskluzivnosti.",  među ostale rezidente ubrajaju se i Talijani Zenker Brothers, kao i Skee Mask i Stenny. Ostaje za vidjeti hoće li mjesto povijesnih artefakata ujedno biti i ono povijesnih partyja!
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2