Skip to main content

Prvi klub u virtualnoj realnosti!

Pogledaš li sam svoje lišce u ogledalu (špiglu za domaće) vidjet ćeš da si stvaran, pikneš li prstom posljedice ljeta na trbuhu također osjećaš mekanu masu koja gura nazad, pitaš li ljude oko sebe i oni te isto vide… dakle stvaran si.

 
No kako su 0 i 1 postali programska osnova jezika koji je jednostavnim "da-ne" komandama, od prvih golemih mašina koje su zauzimale prostorije do tvog trenutno džepnog računala kojeg još samo po navici zoveš telefonom, mijenjali ponašanja, načine poslovanja, socijalne interakcije i mentalne sklopove svega što je s cyber iluzijom dolazilo u dodir, tvoja mesnata postojanost unutar 3D prostora malo po malo je sve više uzmaknula pred virtualnim. I sada živiš kao avatar sa profilima na ovome ili onome, kao virtualni entitet koji realno tijelo posjedne pred bliješteću spravicu i uključuje se u mrežu koja je zamotala niti čitavom kuglom i instantno te povezala sa svima koj imaju pristup www-u. 
 
Živiš u doba u kojem je biti degradiralo u imati, i imati zatim u vidjeti. Svijet postaje sve više slika (koja možda govori ili ne govori tisuće riječi, ovisi o kvaliteti slike, ali tebe nije briga jer imaš HD), stvarno i virtualno briše granice, filmaši drže prst na pulsu promjena i potpiruju paranoju toga da bi čitav svijet mogao biti samo hologram ili toga da živiš već unaprijed uprogramiran život u matrici koja je toliko nadređena svemu što vidiš oko sebe da ne postoji mogućnost da je uopće pojmiš ili iz nje izađeš (doduše, sretneš li Morpheusa priupitaj ga za one crvene i plave pilule).

 
Bilo je samo pitanje vremena kada će virtualna stvarnost krenuti u domenu klupskog iskustva, i to je pitanje sada odgovoreno jer se ovaj scenarij upravo događa. Globalni brand Boiler Rooma povezuje se tako s tvrtkom Inception, koja je uhvatila rani vlak u poslovanju s virtualnim svjetovima izgrađenim u digitalnom, kako bi zajedno po prvi puta načinili klub u virtualnoj stvarnosti. Dvije tvrtke će u stereu ući u produkciju specifičnom tehnologijom poduprtih evenata s oznakom 'made-for-VR venue', a otvaranje kluba zakazano je za 2017.
 
Tako da ćeš u klub, pod uvjetom da kod kuće imaš VR set na glavi, moći poći iz udobnosti naslonjača, s onim mucastim zec papučama na nogama. Nitko nije siguran koliko vjerno će ovakav revolucionarni način clubbinga moći prenijeti stvarno iskustvo koje uključuje mnogo više elemenata od samo pogleda i uha, no počeci su uvijek nejasni i puni potencijala.

 
CEO Boiler Rooma, Blaise Bellville, objasnio je kako žele proširiti iskustvo fanova i "približiti ljudima da vide kako je to biti na partyju ili na fenomenalnom koncertu preko pola svijeta." Dok virtualna realnost ne zamijeni realni klub ti se ovom novom tehnološko-socijalnom eksperimentu možeš veseliti ovoga vikenda na nekom sasvim realnom podiju. Enjoy!
 
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web