Skip to main content
  • 29.06.2016.

Remiksirana pjesma s kojom je Sven Vath postao pop zvijezda

Povodom 30 godina karijere Sven Väth oživljava traku iz 1986. s kojom je postigao veliki uspjeh.

Piše: 


Za kraj srpnja na Cocoonu je spremno re-izdanje njegovog EP-a "Electric Salsa" s kojim je postao pop zvijezda 80-tih godina prošloga stoljeća osvojivši pritom Ibizu.

"Bio sam jako sretan s uspjehom pjesme "Electric Salsa" na Ibizi i u Italiji gdje je bila broj 1 na top listama. Ibiza je pritom bila sjajan izvor inspiracije. Dolazili smo dole svake godine u 80-tima i otok je zaista imao jak utjecaj na naš zvuk u tom vremenu. Balearski zvuk su tada karakterizirali italo disco, wave, funk i afričke udaraljke. Željeli smo biti dio scene i danas sam! 30 godina poslije, postoji isti žar za glazbom stoga smo odlučili napraviti pjesmu s novim miksevima. Ovo je poklon mojim fanovima koji me prate toliko godina".

Pjesma je prvi put objavljena 1986.g. kada je Sven kao 21. godišnjak bio član grupe OFF s kojom je promjenio naličje elektroničkoj glazbi kao dijelu europske pop kulture. 30 godina poslije Sven je uzeo dva renomirana producenta njemačke elektroničke scene Henrika Schwarza i Romana Flugela da se malo poigraju i osuvremene tu stvarčicu. Poslušajte!

Sven Väth svira ovoga ljeta na Movement Croatia u Tisnom.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2