Skip to main content
  • 29.09.2016.

Španjolski promotor osuđen na 4 godine zatvora za smrti na Aokijevom showu!

Konačno je zaključen slučaj koji je 2012. rezultirao s pet smrti prekoračenjem kapaciteta objekta zbog ljudske pohlepe i gladi za novcem.

 
Primarno osuđeni je španjolski promotor Miguel Ángel Flores, koji je osuđen na četverogodišnju zatvorsku kaznu, zajedno s još sedmoricom odgovornih za organizaciju kobnog partyja.
 
Španjolke novine El Mundo prenijele su da su Flores i još sedmorica od 14 članova teama odgovornih za Halloween tragediju osuđeni pod optužbama zanemarivanja, ubojstva iz nehaja i 29 točaka kriminalnih povreda. Flores, koji je bio glavni promotor Thriller Music Park eventa, jedini je koji je dobio maksimalnu kaznu. Sedmero, koje uključuje bolničare, osiguranje i bivšeg madridskog šefa policije, oslobođeno je optužbi.

 
Madridski sud donio je odluku da je lokacija Madrid Arene namjerno prodala 6000 karata više no što kapaciteti dozvoljavaju, a nužne mjere sigurnosti nisu bile primijenjene kako bi se mogli nositi s ovako golemim brojem posjetitelja. Nekoliko izlaza za nuždu je bilo zatvoreno, a pet djevojaka koje su izgubile živote – Katia Esteban, Cristina Arce, Rocío Oña, Belén Langdom i María Teresa Alonso – umrle su od ozljeda zadobivenih gnječenjem zbog gužve koja je nastala kada je odjednom nastao stampedo zbog iznenadne munje ili rakete. Hitnoj službi je trebalo tri sata da raščiste lokaciju.

 
Jedan od uvjeta Floresovog kažnjavanja bio je da ujedno mora prestati sa svim aktivnostima koje uključuju organizaciju i hosting evenata, no jučer je El Mundo objavio, da Flores ima svaku namjeru iznova 14. listopada otvoriti svoj klub u Madridu, Macumba, koji je bio zatvorena nakon tragedija u madridskoj Areni, a Flores se također nalazi i na čelu FSM grupe koja stoji iza madridskog partyja Klubbers Day, koji je do sada ugostio umjetnike kao što su Ben Klock, Sven Väth, Carl Craig i Cassy. 
 
Pa ostaje za vidjeti kako će biti provedeni uvjeti koje je sud naložio i hoće li krvavi novac, prikupljen prenaguravanjem evenata i po cijenu pet smrti, ipak podmazati kotačiće biznisa kako bi ostali operabilini. Je li Liza Minnelli zaista bila u pravu i okreće li svijet zaista novac?
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2