Skip to main content
  • edy c
  • 5.05.2011.

Sve o projektima koje potpisuje Edy C

Sve više ulazeći u svijet elektronske glazbe, potpuno sebe pronalazi u technu, tako da danas njegov stil glazbe možemo opisati kao techno koji je otvoren prema raznim utjecajima i stilovima, od tech-housea, electra prema funky technu,a u zadnje vrijeme je i tribal neizostavni dio njegovog seta što se najviše osjeti u njegovoj produkciji. Krasi ga sjajna tehnika mixanja i izvanredno sklapanje raznih žanrova elektronske glazbe u jednu cjelinu.

Piše: 

Naslovna foto

Edy C


Kao istinski zaljubljenik u elektronsku glazbu 2003. godine zajedno sa Aztecom i Tom D Voxom kreće u producentske vode te osnivaju Incognito Project i u kratkom vremenu produciraju veliki broj uspješnih izdanja za prestižne izdavačke kuće kao što su Bad Girls, Pitch, Omegaritam, Monoid, Bassethound i Cobra, dobivajući tako priliku da budu na istim labelovima kao i Valentino Kanzyani, Bryant Zentz, Alexander Koning, Marko Nastić, Alex Flatner, Adam Jay, Mark Williams.
{youtube}K7I5_izfrTI{/youtube}

Njihova pjesma Incognito Project – Dojoja je bila veliki hit te je rasprodana u samo nekoliko tjedana, te chartirana od strane mnogih velikana a među njima i od strane najboljeg Carl Cox-a. Njihov drugi veliki uspjeh im je donijela pjesma Incognito Project – Flying Bass koju je Carl Cox stavio u svoj mixani cd Carl Cox Ultimate koji je izašao na jednoj od vodećih glazbenih institucija Ministry Of Sound a koja je izašla na njegovom labelu Decoded Records.

Danas Edy C. i Incognito Project se nalaze na etiketama gdje svoje uratke objavljuju vodeći svjetski producenti tog žanra kao sto su Valentino Kanzyani, Umek, Oxia, Marko Nastić, Bryan Zentz, Alexander Koning, Killian's, Adam Jay, Mark Williams, što je još jedna velika potvrda o njegovoj kvaliteti, ukratko rečeno velika nada kako Hrvatske tako i svjetske scene.

Nakon 4 godine truda Edy C. je u siječnju 2007. otvorio svoj label (digitalni) Decoded Records, koji je orijentiran techno zvuku i koji je u samom startu dobio podršku svjetskih renomiranih dj-eva.
{youtube}CT3wgFc5DcM{/youtube}

Nakon kratkog vremena Edy C. je otvorio još jedan label koji je ujedno podlabel Decoded Recordsa pod nazivom Decoded Mini koji je orijentiran minimal – tech zvuku, a na kojem svoje uratke objavljuju Edy C., Scheva, Pille, Lushi, Ian F., Alexander Madness, Andrew Technique, Miss Sunshine, Marko Milosavljević, Shoxy, Lucca, Cory B, Neutron, Ataneus i još mnogi drugi.
{youtube}YR6Xtl9HAA8{/youtube}

Da zaključimo – mladi umjetnik čiji brzi napredak producira više nego dobre rezultate i čiji DJ setovi, jednako dobro i kao njegova produkcija, drže ljude priljepljene na podij sve do zadnje ploče. Zasigurno, dj kojeg morate držati na oku jer ćete još puno čuti od njega.

Edy C. Live@Club Peppers 02.04.2011 by Edy C.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2