Skip to main content
  • alt
  • 16.11.2014.

Tjedna retrospektiva – zidovi, slavlja i gostovanja

Još jedna nedjelja, još sedam dana druženja, pobjeda, poraza, učenja, ljubavi i glazbe je iza nas.

 
Iza sebe smo ostavili zanimljiv tjedan posipan velikim gostovanjiima, hrvatima koji se penju na svjetske chartove, rasprodane evente i festivale. I rekoše bogovi podija: “I bi dobro”.
 
Počinjemo kao i obično na najdonjoj stepenici pa se, nogu pred nogu, redak po redak, penjemo uzbrdo do trona. Na 10. mjestu ste veselo virkali u galerije, ne kaže se bez veze da slika govori tisuću riječi.
 
Hop! Stepenica gore. Tu se smjestilo golemo norveško gostovanje sa zvucima metala, hardcorea, inudstriala i techna, momci koji su bili predgrupa Rammsteinu, Combichrist.

alt

 
Mjesto iznad našla se najava šibenskog Nox festivala koji će poslužiti kao reanimacija šibenske urbane underground i elektroničke scene. Zanimljivo kako reanimacija znači zapravo vraćanje duše ili ponovno stavljanje duše u nešto. Prikladno, zar ne?
 
Još jednu stubu gore veselili ste se s nama i Brigtonom čija traka “Send Me” se našla na Boiler Roomovoj sjajnoj Debuts ljestvici noviteta i onih na kojima treba držati oko jer se od njih očekuju velike stvari.
 
Na mjestu broj 6 ste se poigrali s nama kako bi si zgrabili ulaznice za zagrebački nastup techno baruna, Davea Clarkea,  koji je noćas svojim plemičkim setom protresao Pogon Jedinstvo.

alt

 
Na sredinu stuba, gdje se možemo malo sjesti i odahnuti, pojesti sendvič i nasmijati se, sjeo je mladić koji je imao noć za pamćenje (koje se ironično vjerojatno ne sjeća) nakon što je odlučio napraviti  Molly-kokainski koktel. Sjajna odluka, nema što.
 
Na četvrtom mjestu vas je zanimalo kako je izgledala Stereotip večer u kinu Mosor u neobičnom popodnevno-večernjem formatu i kako je Dixon zagrebačkoj publici dao najbolje od sebe, dok je s palcem najnižu stepenicu postolja  dodirnula najava prvog golemog NYE Croatia Festivala koji će vas kroz dva dana i dva podija zasipati sa preko 20 DJ-a. Čini se da je ipak došlo vrijeme kada počinjete kovati planove gdje, kako i s kime želite provesti prve sekunde friškog starta.

alt

 
Na mjesto broj dva popeo se članak koji ste vi voljeli čitati gotovo jednako koliko je nama bio gušt podijeliti ovu priču s vama. Radi se o padu jednoga zida koji je pokrenuo glazbenu revoluciju i kroz umjetnost i tonove promijenio naličje društva. Kao i obično najčitaniji je naš kalendar u koji dolazite virnuti kakve sve krasote očekuju vaša glazbe žedna srca u danima pred nama.

alt

 
Hvala vam što se družite s nama i puštate nas u svoje dane. Tu smo za vas, vi ste naši i mi smo vaši. Čitajte, igrajte se, pričajte s nama i uživajte i dalje. Puno pozdrava sa Scene u ovu mirnu nedjelju kao stvorenu za retrospektivu i bacanje oka na retrovizor.
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2