Skip to main content
  • 12.01.2017.

Zaustavljeni planovi gradnje novog Ministry of Sound kluba!

Tamo u gradu kojim suvereno predsjeda Big Ben postoji jedno mjesto mokrih party snova, ministarstvo noći, zvuka i ritma koje je u tri riječi sabilo svoju misiju i manifest.

 
Apsolutni plesni gigant u teomahijskoj borbi osvajanja uha odlučio je proširiti svoju domenu djelovanja relokacijom i ultimativnom modernizacijom stvarnog fizičkog prostora kluba širenjem na lokaciju odmah do trenutne Elephant & Castle zgrade. Tik do sadašnjeg ustoličenog Ministryja planovi su se zahuktali za novi high tech lokalitet koji bi se manifestirao kao mutabilni golemi plesni prostor s pomičnim zidovima i mogao prema potrebi mijenjati i prilagođavati svoju strukturu. 

 
Za ovaj masivni arhitektonsko-idejno-glazbeni pothvat unajmljena je 2015. arhitektonska tvrtka OMA koja je u zadatak dobila stvoriti novo lice Ministry of Sounda, no planovi i dizajn su misteriozno zakočeni. U žbice napretka zabila se metla onoga što bez konkretnih podataka možemo samo trenutno protumačiti kao igre moći koje se lome nad urbanističkim planiranjem. Naime Peabody housing association je ona odgovorna za plan razvoja, no Peabody shema je bez konkretnih eksplicitnih razloga zaustavljena, a s njome i gradnja novog objekta. MInistryjev Lohan Presencer napomenuo je : " Na žalost Peabody shema je odgođena zbog razloga izvan naše kontrole. Objavit ćemo dugoročne planove razvoja u bliskoj budućnosti."

 
Originalni, sada neobjašnjivo otkazani, plan u nacrtima OMA-e prikazuje lokaciju sa sedam floorova, uz dva koja idu ispod razine tla, dva VIP odjeljka i jedan koji bi imao terasu na krovu i varijetet pomičnih zidnih stijena koje mijenjaju tlocrt prostora. OMA partner Ippolito Pestellini Laparelli objasnio je kako je "rezultat rada kombinacija dinamičnog dizajna – eksperiment s dvostrukim identitetom –  i primijenjenog istraživanja statusa noćnog života i njegovih prostornih implikacija."

 
Detaljnije fotografije planova dostupne su na OMA webu ovdje.
 
Čini se da je ministarstvo u posljednjem razdoblju doba intenzivnih previranja. U sličnom periodu kada je OMA unajmljena za apsolutnu modernizaciju prostornog uređenja, 9. kolovoza prethodne godine Ministry of Sound Recordings Ltd. prodan je Sony Musicu za golemih 67 milijuna funti. Pa koliko je bliska "bliska budućnost", je li OMA izgubila mjesto dizajna, što je Peabody nagnalo na stopiranje razvoja, hoće li Ministry ikada zaživjeti s pomičnim kaskadama zidova? Čija majka džempere od crne vune plete… ostaje za vidjeti.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk