Skip to main content

Ben Klock i oštri njemački techno u Tisnom!

Sve oko tebe se kreće, raste, buja i mijenja. Priroda je tako uredila stvari da statika nije opcija pa ti, kao njeno remek djelo, također plešeš sa svime što te okružuje.

 
Tako je festivalski izdanak započeo u Torinu posijao svoje sjeme i na domaćoj suncem okupanoj obali i nastaje Movement Croatia. Ove godine se po prvi puta javlja kao punokrvni festival najavivši svijetu dolazak prošlogodišnjim klupskim izdanjem na kojem si plesao uz Derricka Maya, Tony Humphriesa i Robert Hooda aka Floorplan.
 
Ovogodišnje izdanje od 28. srpnja do 1. kolovoza dovodi na binu teškaše scene. Uz nježne prste prepune tvrdog ritma sibirske dame Nine Kraviz, koju ćeš loviti na noći otvaranja u Barbarella's klubu, tu je i Robert Hood u novom projektu sa svojom vlastitom krvi, kćerkom Lyrics, s kojom nastupa pod aliasom Floorplan, a na lineupu su se našli i  apsolutno nezamjenjivi Dave Clarke i Margaret Dygas.

 
No iz Movement Croatia tabora kapnuo je novi info i pod ljetnim nebom ćeš plesati i na zvuke jednog od techno laureata, Bena Klocka.
 
Metronomski precizan, laserski točan i neumoran techno donosi tako njemački majstor kamenog lica i vlasnik labela Klockworks dolazi nam 29. srpnja. Rođeni Berlinčanin čest je gost u Berghainu, a njegov techno ispunjen je hipnotičkim, dubokim i teškim beatom koji te povuče za sobom kao onaj tren kada stojiš u vodi do struka i val se krene povlačiti unazad. Izdanjima na Ostgut Ton labelu i estetikom vlastitog labela izgradio si je internacionalni ugled već prvim albumom "One" i usjekao se kao onaj koji donosi novu esencijalnu definiciju techna slobodnog od nostalgije i sjete, ali zato nakrcanog konzistentnom napetošću i dinamikom no bez žrtvovanja senzibiliteta koji biste, začudo, prije očekivali od housea.

FB EVENT: https://www.facebook.com/MovementCroatia/?fref=ts

 
No ovo nikako nije sve, nazovete li odmah nemamo za vas set noževa za odreske. Nemamo baš ništa osim užitka časkanja sa Scencima i infa da je lineup pojačan s još nekoliko bombi. Spojeno iskustvo za pultom približava se stoljeću, s nebrojenim partyjima u rukama i sjećanju, tako stižu i Derrick May, David Morales, Marcel Dettmann i brend Circoloco. Lokacija Gardena u Tisnom još jednom će postati europski elektronički epicentar pa klizni na potpuno i apsolutno službeni web Movementa Croatia za sav detaljan info i spremi si u džep kartu za nezaboravno ljeto 2016! Enjoy!
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2