Skip to main content
  • alt
  • 26.01.2015.

Desetka koja je protresla BPM festival

I zašto je BPM posebno iskustvo? Zato jer je apsurdno gradiozno, veliko i prekrasno. Zato jer se u 10 dana najboljeg housea i techna na lineup nagura sva svjetska glazbena krema i zato jer je na plaži.

 
Meksička Playa del Carmen prati margine karipskog mora i svim zaljubljenicima u najbolji underground nudi nezaboravnih 10 dana raja na zemlji. Pijesak je vibrirao svakojakim beatovima no kako se radi o dekadi dana jedino je prikaldno da odaberemo i jednako toliko najutjecajnih traka koje su svojom energijom iskočile iz mase. Pa dok na scenu ne stigne službena galerija fotki, 3,2,1… drž' se, polijećemo.

10. COWBOY RHYTHMBOX – RATTLE (ORIGINAL MIX)
Španjolski napjev i opaki nagrizajući acid ugnijezdili su se u setove ekipe poput Solomuna i Troxlera koji je traku zavrtio u Mamita Beach Clubu. Pogađa u sridu techno srca sa svojim inustrijskim pomalo zatvorenim i teškim flowom.
 

 
9. FIBERROOT – SPACE LOCALIZER (ORIGINAL MIX)
Nicole Moudaber ovim favoritom zna kako da te zamrzne na podiju u vječnoj sadašnjosti dok ti jeza puzi uz kralježnicu. U svibnju je ova traka pronašla svoj legitimni dom na Ellumu Macea Plexa i od tada je neizbježna mračna sastavnica techno i tech house štićenika.
{youtube}nFSWG5e9JRw{/youtube}
 
8. DEETRON – PHOTON (ORIGINAL MIX)
Čistom elegancijom čestice svijetla ova traka švicarkog producenta gotovo neprimjetno ti se ušulja u srce. Čista podnaglašena atmosfera služi kao membrana koja dijeli tebe u stvarnom svijetu od tebe u mraku podija, a na BPM-u ju je Cox zavrtio u Intec Digital setu u Blue Parrot klubu.
{youtube}0rbeWM4bdSI{/youtube}
 
7. ROBERT DIETZ – FAMAS (ORIGINAL MIX)
Od majstora hipnotičkog housea i techna u svibnju je stigla traka "Famas" kao savršen alat za održavanje energije na flooru. Ako je floor kada ova traka je ono čime zaštopate odvod kako voda ne bi odtekla. Kiselo snažno zdanje koje se sporo gradi bilo je savršen dodatak seteu Dannyja Dazea u Blue Parrotu.
{youtube}V94vvDoC8AM{/youtube}
 
6. OSCAR L – BAD (ORIGINAL MIX)
Osim što je rokala čitavo ljeto na Ibizi jako lako je obavila tranziciju na pijesak Mexica. Čini se da su Prok & Fitch u potpunosti svjesni njene energije jer su je iskoristili kao tajno oružje Toolroom Live seta u Blue Parrotu.
{youtube}C2dhdgcSpR0{/youtube}
 
5. LANA DEL REY – WEST COAST (SOLOMUN DUB REMIX)
Svatko ima svoju specijalnost a Solomunova su valovi emocija. U njegovu radu postoji jedna ugodna melankolična sentimentalnost kasnog nedjeljnog popodneva nakon prekrasnog vikenda pa je tako svoj nezaboravni pečat utisnuo i u dub remix Laninog "West Coasta"
{youtube}8yCtXJYBKhs{/youtube}
 
4. HUNTER/GAME – SQUARES (ORIGINAL MIX)
Rajski komadić housea koji stiže na Guy Gerberovom Rumors labelu bio je savršen dodatak točci zapleta seta na Gerberovom partyju u Canibal Royal. Klasično divna disonanca stabilnog beata i delikatnih klavirnih nota gradi fantastično smireno katatoničnu energiju na podiju.
{youtube}xgQHUr-GEIg{/youtube}
 
 
3. RONE – PARADE (DOMINIK EULBERG REMIX)
Ovaj remix, iako puni dvije godine starosti, melodijom nalik onima koje možete čuti otvorite li staru glazbenu kutijicu još uvijek šalje stanovnike podija u trans. U set ju je majstorski inkorporirao DJ Tennis u Fusion Beach Bar & Grillu.
{youtube}Vv8p45-3MaI{/youtube}
 
2. HUNDREDS – PLEASE REWIND (THE/DAS REMIX)
Jedna savršena za kasnonoćne eskapade kao što su nam pokazali Adriatique na Solomunovu Diynamic Showcaseu koji je ujedno proglašen i jednim od najkvalitetnijih setova i partija čitavog festivala.
{youtube}UCN2T7aCoyo{/youtube}
 
1. MACEO PLEX AND GABRIEL ANANDA – SOLITARY DAZE (ORIGINAL MIX)
Bomba koja je osvojila BPM je suradnja Macea Pleax i Gabriel Anande za Ellum. Beat je nepupustljiv i tjera te sve dalje i odjednom upadaju strune. Zatekla se u nekoliko setova, ali najudobnije gnijezdo je pronašla u Sashinom setu s Last Night On Earth.
{youtube}ejWXIo-_l9E{/youtube}
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop