Skip to main content

Domaći bendovi uz svjetske zvijezde na glavnoj pozornici EXIT festivala

Na glavnoj pozornici EXIT festivala od 7. do 10. srpnja i ove godine nastupit će neke od najvećih glazbenih zvijezda današnjice kao što su The Prodigy, Ellie Goulding, David Guetta, Bastille, The Vaccines, Wiz Khalifa, George Clinton & Parliament Funkadelic, Stormzy, Tinariwen, Wilkinson, Sigma i brojni drugi.

Piše: 


Partybus iz Zagreba za Exit Festival

Prestižnoj listi pridružit će se i planetarno popularni slovenski producent Gramatik, koji nakon što je ljetos na Jazu raspametio publiku Sea Dance festivala, za nedjeljno finale EXIT festivala donosi svoj specijalni nastup uživo, u pratnji gitarista iz New Orleansa, Andrewa Blocka. Jedna od najvećih grupa s ovih prostora Disciplin A Kitschme ove godine, u subotu 9. srpnja, nastupit će na glavnoj pozornici, i to u jednom od udarnih termina, prije koncerta engleskih rokera The Vaccines! A rame uz rame sa svjetskim zvijezdama, nastupat će i drugi domaći bendovi kao što su Repetitor, Irie FM i Killo Killo Banda. Posebno zagrijavanje za hip-hop noć uz službeno najboljeg europskog repera Stormzyja i trenutno najvećeg svjetskog hip-hop izvođača Wiz Khalifu, priredit će naša kultna hip-hop izdavačka kuća Bassivity, a preko 10 repera na sceni će predvoditi Reksona, Ikac i Struka! Čast da zajedničkim nastupom u ranim jutarnjim satima zatvore program glavne pozornice, imat će domaći čuveni hip-hop DJ Iron i dancehall-reggae majstor iz Engleske, JSTAR.
{youtube}m0psosrTuas{/youtube}

Gramatik, Slovenac s prebivalištem u New Yorku, svjetsku je scenu osvojio glazbenom mješavinom hip-hopa, funka i dubstepa, a njegovi uzbudljivi nastupi izrasli su iz DJ setova u pravo koncertno iskustvo. Njegov nastup je zakazan odmah nakon velikog koncerta grupe The Prodigy, a uz dobro poznate stvari kao što su "So Much Love", "Just Jammin", "Hit That Jive" i "The Drink is Called Rakija", bit će tu i svježe stvari s ovogodišnjeg, sedmog studijskog albuma "Epigram". Novi album, pod nazivom “Opet”, ima i legendarna beogradska grupa Disciplin A Kitschme, koja će ove godine imati priliku publici iz svih dijelova svijeta, u jednom od najboljih termina, pokaže svu snagu svog originalnog izraza, nastalog daleko prije i čuvenog drum'n'bass žanra! Četvorka predvođena Kojom, govorit će krajnje razumljivim jezikom sirovog rokenrola koji će najbolje prenijeti i njihove uvijek snažne, univerzalne društvene poruke.
{youtube}LsXzOYg931A{/youtube}

Publici na tvrđavi predstavit će se i naš međunarodno priznati reggae bend Irie FM, vlasnici titule Najboljeg europskog reggae benda iz 2012. godine. Beograđani, čije pjesme zvuče kao da su snimane u srcu Jamajke, ove godine su publiku osvojili i apsolutnim radijskim hitovima "Svi" i "Kliziš"! Energiju glavne pozornice emitirat će i furiozni Repetitor, alternativni rock/post-punk trio iz Beograda, čije svirke su hipnotično prodorne i nezadrživo iskrene. Jedan su od simbola nove srpske rock scene, koju veoma često predstavljaju na pozornicama širom Europe i regije.
{youtube}_Ey3WyIlPfs{/youtube}

Prva balkanska hip-hop izdavačka kuća Bassivity, osnovana je još 2001. godine u Beogradu, a svoju glazbu na njoj su objavljivali VIP (Reksona i Ikac), Marčelo, Struka, THCF, Oneya, Coby i brojni drugi. Na EXIT dolaze s misijom da predstave i neke od novih zvijezda domaće rap scene kao što su Arafat, Furio Đunta, Kendi, Sivilo, Dripac, Rimski i drugi, a pridružit će im se i američki reper Dotbwoii!

Aktualne cijene ulaznica najkasnije do petka 1. srpnja!
Ovogodišnji EXIT festival ide prema svom novom rekordu s već popunjenih čak 90% kapaciteta na tvrđavi, a sve vrste ulaznica, za EXIT i Sea Dance, kao i za cijelu EXIT Avanturu, uključujući komplete i jednodnevne ulaznice, po aktualnoj cijeni bit će dostupne još najkasnije do petka 1. srpnja ili čak prije, do isteka zaliha! Ulaznice za EXIT prodaju se po cijeni od 539 kn, odnosno 330 kn za Sea Dance te samo 579 kn za cijelu EXIT Avanturu, odnosno oba festivala! Jednodnevne ulaznice za EXIT trenutno stoje 200 kn za prve tri noći i 215 kn za nedjelju.

Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more zbog trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. srpnja. Nastupe su već potvrdili The Prodigy, Skrillex, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa, Hurts, George Clinton & Parliament Funkadelic, Bastille, Stereo MCs, The Vaccines, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Robin Schulz, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Andy C, Maceo Plex, Black Coffee, Banco de Gaia, Cock Sparrer, Paradise Lost, klubovi Nitsa, Tresor, Concrete i Grelle Forelle te brojni drugi.

hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop