Skip to main content

Domaći i regionalni goa tranceri za 24 sata izraelske psihodelije!

Tamo u dalekoj egzotici ti Tel Aviva, od 9. do 10. ožujka bijesni 24 psihodelična sata glazbe i umjetnosti pod nazivom "ŤRILỠGỶ Festival Chapter III: PURIM", kao izdanak Unity festivala.

 
Jednom godišnje, u sada već tradicionalnoj manifestaciji Purima, okuplja s ekipa oboružana osmjesima, bojama, kostimima, pojačalima. Glad rezultira uzbuđenjem, a uzbuđenje okupljanjem najboljih teamova koji će s tobom zaroniti uz tehnički know how i umjetnike počupane iz svekolikih svjetskih podneblja. Gadi i njegov sound system crew će na lokaciju postaviti 40 golemih zvučnika, Alon Deco se postavlja u poziciju Picassa scenografije i vizualne psihodelije, bazar s hranom, nakitom ,odjećom, čajanama, artefaktima odvlači pažnju ostalih osjetila, a grafički dizajner Onam Yahav zadužen j za boje i umjetnost koje prate ŤRILỠGỶ.
 
Apsolutno golemom lineupu pridošlih iz Australije, Velike Britanije, Švedske, Njemačke, Švicarske, Italije, Ibize, Grčke i svekolikih drugih lokacijskih punktova, pozivu na pridruživanje izraelskom slavlju odzvali su se momci s domaćeg tla i regionalni susjedi, pa tako u ovu Google maps orgiju upada i Hrvatska i Srbija, a za pultom kroz zvučnike onostrane goa zvuke tjeraju Goasia vs. M-Run.

 
M-Run svoj projekt žanra, koji sam svoje duboke učinke lomova od degradacije stvarnosti samoobjašnjava imenom "trance", započinje na klackalici tisućljeća 1999., da bi ga zagrebačko trance pleme upoznalo od 2002. nadalje kroz nadogradnju synthova na originalni okus goa trance beata. M-Run gradi u dihotomiji, a kako zna da je sva privlačnost ljudi i stvari izgrađena u polaritetima uzima okus 90-ih i nakalmeljuje ga na nove tehnologije da bi na tangenti izrasla nova vrijednost koja ujedinjuje emociju mira u redu i ljepoti sklada i progresije.

 
Kolegijalni Goasia projekt postoji od 2000. Nakon nekoliko godina rasta i genijalnih kolaboracija i singlova na vječno u transu labelima, 2007. nastaje prvi album "From Other Spaces" za najveći goa trance label, belgijski Suntrip Records, dok drugi album kapajuće hipnoze izlazi s Dimensional Recordsa kao kombinacija zvukova šuma i jutarnje melankolije s kozmičkim teleskopiranjem melodije i etno motivima kao štukaturom neobičnog. Treći album 2014. također preuzima Suntrip. Poželjni od suncem opaljenog Brazila, do ledene Moskve, preko obećane zemlje Izraela, sve do one izlazećeg sunca pod japanskom zastavom, srpska Goasia će stati za pult s M-Runom u tako prikladno 3. poglavlju jedne ŤRILỠGỶ-je.

 
Ne brini, ne misli, ne očajavaj, uživaj, osjećaj i vjeruj – u nekoga, u nešto ,u sebe, u ideju, u esencijalnu energiju povezanosti svega što jest, u to da si u glazbi bolji, da podiji i podbinje festivala poznaju tvoju pravu prirodu kada društvene maske padnu, vjeruj u vile, u kozmos, u san, u bubamare za sreću, dimnjačare, četverolisne djeteline, duhove ljubav... nije ni važno, samo vjeruj i pleši!
 
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop