Skip to main content
  • alt
  • 1.08.2015.

Ekskluzivni mixevi u čast Sonus festivala

Festival koji se debelo vraća na iskon i u korijenu nosi samu latinsku riječ koja znači zvuk, buku ili ton u pet rasplesanih dana i noći vraća se na Zrće.

 
U središte 7 isprepletenih kružnica logotipa Sonus festivala smjestilo se preko 70 izvođača koji će se od 16. do 20 kolovoza rasprostrti po podijima Aquariusa, Papaye i Kalypsa. Za lineup klizni hipertekstom ovdje, a sada nam posudi uho na nekoliko trenutaka.

alt

 
Naime glazbene njuške velikih globalnih podija odlučile su samo u čast iščekivanju novog Sonusa olakšati malo kapanje pješčanog sata složivši posebne mixeve posvećene isključivo festivalu. Na ovaj pothvat odvažili su se Nic Fanciulli, Joseph Capriati i The Martinez Brothers.
 
Nic Fanciulli jedan je od rijetkih koji je internacionalno priznanje stekao isključivo na temelju svojih vještina kao DJ. Iz ovih prstiju rodio se i label Saved, koji je prethodne godine ponosno proslavio svoje stoto izdanje najboljeg dubokog housea i techna. Ovaj za Grammyja nominirani umjetnik posebno je vješt u slaganju mixeva pa nije ni neobično da je baš on jedan od odabira za posvetu Sonusu.

alt

 
Magnetski privlačan Talijan Joseph Capriati rasplesao je mase iza pulteva Berghaina, Spacea, Pache, Outputa, Sterea, Cocorico Riccionea i Cavo Paradisoa, Amnesie, DC10, a vještine ukrstio uho uz uho s velikima kao što su Marco Carola, Danny Tenaglia, Adam Beyer, Dubfire, Dave Clarke… Odrastao na utjecajima klasičnih house i hip-hopa po slušanju nastupa u Old River Parku 2003. po prvi puta se susreće s pravim oštrim technom i sve ostalo pada u sjenu.

alt

 
Treći kut u trokutu remixeva drže The Martinez Brothers, dva momka iz Bronxa koji su odgajani na očevoj ljubavi spram Paradise Garagea. Bratska ljubav spojena s onom spram glazbe rezultirala je time da momci postanu jedno od najzvučnijih imena globalne house scene. Nakon mnoštva izdanja koja su protresla festivalske bine i pozornice klubova 2013. stvaraju vlastitu seriju evenata Mad Beats & Crazy Styles na kojem su u potpunosti slobodni lutati svojim njujorškim beat naslijeđem, a ujedno se rađa i novi label Cuttin' Headz.

alt

 
 
Toliko za sada. Za mixeve skoči na Soundcloud. Ostanite nam na prstima i s rukom na tipkovnici jer uskoro stiže i nagradnjača! Pis aut!

 

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk