Skip to main content

Europski epicentri underground glazbe Outlook i Dimensions objavili datume

Nakon prošlog, rasprodanog Outlook festivala koji je u Puli okupio više od 14 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, već je krenulo zagrijavanje za deveto izdanje ovog najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture.

Piše: 


Outlook festival 2016. održat će se od četvrtka 1. rujna do nedjelje 4. rujna, a bit će otvoren 31. kolovoza još jedinim vrhunskim koncertom u pulskoj Areni, posebnom događanju naziva Outlook Arena. U prodaju je upravo pušten ograničen broj povoljnijih festivalskih ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Od ove godine kupovina povoljnijih ulaznica omogućena je i za državljane Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Češke, Ukrajine, Litve, Estonije i Rusije. Prvih 300 festivalskih prodavat će se po cijeni od 660 kn, nakon čega će se cijena biti 850 kn. Festivalske ulaznice i ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 240 kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima.

Jedna od najljepših svjetskih otvorenih pozornica u rujnu je, u rekordnih sedam sati glazbe ugostila preko 40 glazbenika. Gabriel Garzón – Montano, Trojan Sound System, Jurrasic 5, SBTRKT, Gentleman’s Dub Club i Roni Size Reprazent Live svojim nezaboravnim nastupima označili su početak festivala, koji se zatim do nedjelje preselio na čarobnu tvrđavu Punta Christo.

Kroz četiri fantastična dana i noći Outlook je ove godine bio domaćin dub, reggae, hip-hop, drum'n'bass, jungle, grime, garage te ostalih glazbenih žanrova koje obuhvaća kapa bass glazbe i soundsystem kulture, a na 12 posebno dizajniranih pozornica i 50-ak zabava na brodovima izmjenjivalo se više od 300 izvođača.

Svakako treba izdvojiti sjajan hip-hop duo Run the Jewels, englesku grime atrakciju Boy Better Know, lirički nadmoćnu Kate Tempest, legendarnog Beenie Mana te Davida Rodigana koji su zatresli glavnu pozornicu Harbour. Moćna drum’n’bass mašina Noisia zavladala je Clearing pozornicom, a na istom mjestu je i Madlib s prijateljima Pete Rockom, J Roccom i Moodymanom održao tečaj iz hip-hopa i glazbene povijesti, dok su dubstep pioniri Digital Mystikz proslavili 10 godina karijere. S velikim interesom stoga čekamo objavu prvih imena Outlook festivala, koja se očekuje tijekom siječnja.

Atmosferu koja je vladala Outlook festivalom kamere zabilježila je producentska kuća Family Creative u nedavno objavljenom službenom videu Outlook festivala 2015.
{youtube}9uIL-AHVgsU{/youtube}

Poznati su i datumi Dimensions festivala, koji će ove godine obilježiti peto, jubilarno izdanje, a održat će se od 25. do 28. kolovoza uz nezaobilaznu Dimensions Arenu 24. kolovoza. Zadnje, četvrto izdanje festivala bilo je najposjećenije do sada čime je još jednom dokazan status Dimensions festivala kao europskog epicentra underground glazbe, voljenog od publike i glazbenika zbog svoje intimne atmosfere i pomno biranih izvođača.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2