Skip to main content
  • alt
  • 26.05.2015.

Hartera ima prvog headlinera i golemo je!

Još 98 dana i nekoliko sati dok riječko srce Hartere ne zakuca iznova. Tu-dum, tu-dum!

 
Ulazeći u 11. godinu održavanja stvorila je toliko sjećanja da danas postaje sama svoja živuća legenda. Neke stvari jednostavno imaju fator X, nešto elusivno što se nastani na križištu lokacije, kvalitete i ljudi koje privuče.
 
Veća i intenzivnija sa svježom krvi i novim poletom, ovoga rujna Hartera ponosno dovodi golemo svjetsko ime. Pazi sad! Doći će ti da zagrliš sam sebe jer u Ružićevu stižu Tom Findlay i Andy Cato koje bolje poznaješ pod dualnim pseudonimom Groove Armada.

alt

 
Britanci, koji se jednako komotno osjećaju na najvećim svjetskim pozornicama na kojima te energija mase nosi poput vala i u mračnim zagušljivim podrumima hardcore partijanera duboko u podzemnim plesnim grotlima, započeli su sredinom 90-ih serijalima plesnih večeri po londonskim klubovima i eventulano kako bi promovirali ove groovy plesnjake počeli izdavati ploče za "Tummy Touch" iz istočnog Londona. 
 
Uslijedilo je mnoštvo albuma, od "Northen Star" preko "Vertigo", zatim još pet za Sony i BMG koji su im eventualno priskrbili i nominacije za Grammyja i Brit Awards. Spajajući performativnu estetiku i elektroniku Armada je uklizala u kolektivnu svijest kao jedan od najboljih svjetskih elektroničkih sastava.
 
"Black Light" album bio je veliki korak i rađa se fuzija gitare i elektronike koja se u remixevima nastavila dalje razvijati na labelima kao što su Hypercolour, Moda Black, Defected, Danse Club…
{youtube}Oc9nnQ2S0_4{/youtube}
 
Nije bitno na kojoj pozornici se nalaze. Preuzimaju kontrolu nad svakim aspektom iskustva od zvuka, svijetla, lasera i vizualnih projekcija i imaju neobičnu sposobnost stvoriti intimnu atmosferu high-tech tajnog partija na skrivenom lokalitetu.
 
Raščisti raspored i planiraj si Harteru za 18. i 19. rujna!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop