Skip to main content

La Roux u Hrvatskoj na Terraneo festivalu

Iako iza benda La Roux uvijek stoji samo crvenokosa djevojka dječačkog izgleda, to je u stvari engleski electropop & synthpop duo koji se osim Elly Jackson sastoji i od koproducenta Ben Langmaid-a. Iako su se upoznali 2006. preko zajedničkog prijatelja i zajedno radili na projektu „Automan“, njihov prvi singl „Quicksand“ je izašao u prosincu 2008. Svi daljnji singlovi su postali hitovi: „In for the Kill“, „I'm Not Your Toy“ a pogotovo „Bulletproof“. Sukladno tomu, ponosni su dobitnici NME nagrade The Best Dancefloor Filler za pjesmu „In For the Kill“, kao i veliko priznanje na ovogodišnjim glazbenim nagradama Grammy u veljači 2011. za najbolji elektro-dance album.

Piše: 

Naslovna foto

La Roux


Promovirajući svoj prvi i jedini album La Roux iz 2009. ovaj dinamični duo je postao pravi miljenik festivalske publike (Bestiva, V Festival, Isle of Wright Festival, T in the Park Festival, Oxegen, Glastonbury, Coachella…) pa ne sumnjamo da će tako biti i na festivalu Terraneo.
{youtube}l40bQFqJX6I{/youtube}

FRANK TURNER_UK
Frank Turner je engleski folk/punk pjevač/tekstopisac iz Winchestera (iako je rođen u Bahrainu). Svoju samostalnu karijeru je započeo 2005. nakon raspada benda Million Dead u kojemu je bio pjevač. Ipak, može se reći da je njegova solo karijera uistinu počela tek 2008. pošto je do tada surađivao sa bendovima Reuben i Dive Dive i bio pratnja mnogim drugim glazbenicima. Do sada je izdao 3 albuma, kompilaciju rariteta i 4 EP-ova.

Rado gostuje na festivalima sa svojim pratećim bendom The Sleeping Souls koji čine: Ben Lloyd (gitara, harmonika, mandolina), Tarrant Anderson (bas), Matt Nasir (piano, gitara, organ, prateći vokal) i Nigel Powell (bubnjevi, udaraljke, prateći vokal). Posljednji album pod nazivom „England Keep My Bones“ bi trebao izaći u lipnju ove godine, a očekujemo da će do Terranea svi naučiti pjesme.

DAN DEACON_USA
Poslastica ravno iz Baltimora stiže i za sve one koji naš trenutni line-up smatraju nezanimljivim; dolazi nam čovijek zbog kojega je epitet zanimljiv dobio jedno više značenje. Dan Deacon, meštar elektronske glazbe i kralj improvizacije, čovjek bogatog glazbenog opusa i bujne mašte koji je od 2003. godine izdao osam albuma i odradio hrpu live nastupa. Već kao student elektro akustike i kompozicije kompjuterske glazbe izdao je tri albuma, ali i svirao u nekoliko bendova (tubu za bend Langhorne Slim, gitaru u grindcore bendu Rated R itd.).

Godine 2004. seli se u Baltimore i zajedno sa prijateljima osniva umjetnički kolektiv Wham City gdje u potpunosti daje svojoj mašti na volju i oko sebe okuplja vjernu masu obožavatelja. Ono što razlikuje Dana Deacona od ostalih dj-a je njegov live nastup tj. svojevrsni performans u koji redovito uključuje sve okupljene. Njegov entuzijazam i želja za stvaranjem, čini se, ne jenavaju jer je Dan stalno uključen u više različitih projekata, a mi se samo nadamo da će jedan mali dio svog glazbenog genija prenijeti i na nas na nadolazećem nastupu na Terraneu.  

ANTENAT_HR
Antenat je svoj glazbeni put počeo rokerski, ustalom, kao i 90% klinaca kada otkriju vještinu baratanja određenim glazbenim instrumentom. No, godine su prolazile, u početku četveročlana postava postala je deseteročlana, a poigravanjem sa raznim glazbenim žanrovima urodilo je jednim novim koji dečki iz Antenata sa punim pravom mogu nazivati samo svojim – sub reggae. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata. Prema njihovim riječima, subreggae je jedna velika glazbena heterogena masa u homogenom izdanju.

Oni sviraju zbog sviranja, svirki, njih samih, zvuka, euforije, novih ljudi, novih mjesta i to je ono što ih drži na vrhu hrvatske underground glazbene scene već skoro 14. godina. Također, taj način razmišljanja i stvaranja im je priskrbio odanu i pomalo fanatičnu publiku koja ih vjerno prati na svakom koncertu i za koju smo već rezervirali mjesto na festivalu Terraneo. Antenat su: Davor Barišić aka Bare (bas), Bojan Horvat aka Pitura (bubanj), Marko Fiket (gitara), Marko Gajer aka Gaki (klavijature), Vladimir Novak – Vladek (truba), Nenad Kovačić (vokal, perkusije), Boris Vidošević (gitara, didge), Marin Kobešćak aka Kobi (sound, efekti), Ivan Škvorc aka Shkvorc (saks), Ivan Marincel (trombon).

FESTIVALSKA ULAZNICA:
_Od 01. svibnja, festivalska ulaznica košta 320kn.

FESTIVALSKA + KAMP ULAZNICA:
_ovo je ulaznica koja obuhvaća i ulaz na festival i boravak 5 dana u Terraneo kampu. Od 01. svibnja cijena ovih ulaznica je 420kn.

KAMP ULAZNICA:
_cijena petodnevne kamp ulaznice je 100kn i neće se mijenjati do početka festivala. U sustavu Eventima moguće je kupiti kamp ulaznicu po cijeni od 100kn. Ovako kupljena ulaznica vrijedi samo uz predočenje festivalske ulaznice na ulazu.

PRODAJNA MJESTA:
Šibenik – Dallas Music Shop
Zagreb – Dirty Old Shop, klub Purgeraj, prodavaonice Eventima
Eventim – Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Mađarska, Slovačka, Bugarska, Rumunjska (točan popis svih zemalja u sustavu i prodajnih mjesta u pojedinoj zemlji potražite na www.eventim.hr)!

ONLINE – www.eventim.hr (putem interneta ulaznice možete kupiti iz cijelog svijeta)

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2