Skip to main content
  • alt
  • 21.11.2014.

MENT Festival – glazba, umjetnost, rasprava

Jesi li čuo za MENT? Ment je trodnevno festivalsko osvježenje u regiji koje interdisciplinarno spaja glazbu, umjetnost, medije i kreativni polet.

 
Sigurno ugniježđen u susjednoj Ljubljani kroz nekoliko dana, od 4. – 6. veljače 2015,. ugostit će poveći broj govornika i umjetnika s cijelog Balkana, iz baltičkih zemalja i dalje. Događaj će se održati u prostorima Kina Šiška u Metelkova mesto, unutar Kluba K4, paralelno u čak 8 dvorana. Čini se da će jedini problem bit što ako vam se poklapaju termini za nekoliko stvari koje biste htjeli čuti ili vidjeti.

alt

 
Među sudionicima panela, rasprava i okruglih stolova naći ćemo djelatnike časopisa Louder Than War, glazbene agencije Charmenko i one koji su radili na festivalima poput Exit, Pohoda, Iceland Air Waves, Žedno uho and Waves Vienna.
 
MENT ima namjeru povesti vas i na tehnološko/vizualno putovanje s gostovanjima Bitbanger Labsa, koji su razvili Pixelstick alat kojim možete slikati svjetlom, kao i Jono Brandel & Lullatone Studios, momke i dame koji su razvili prijenosni zvučno animacijski set Patatap.
{youtube}QU2feFS88_4{/youtube}
 
Lineup neprestano raste a neki od zasada potvrđenih su:
 
Robert Henke a.k.a Monolake (berlinski mag elektronike koji dolazi s novim audio-vizualnim showom, LUMIÈRE)
Sekuoia (danski producent koji će održati live nastup sa svojim bandom)
Get Your Gun (malo nordijske melankolije dobro je za dušu)
Carnival Youth (latvijski indie)
New Wave Syria (nove nade lokalne scene na kojima držimo oči)
ŠKM banda (neobično originalni i inovativni post-jazz zvuk)
Vlasta Popić (punk, post-punk i psihodelija da protrese dan)
Foolish Green (makednoski izlet u psihodelični rock i pop)
Kleemar (producet elektroničke glazbe iz Prekmurja)
Punčke (hrvatice koje partijaju jače od svih muškaraca koje poznajete)
Without Letters (litvanski rock zarobljen u elektroničku mrežu)
Dojo (srpski multi instrumentalist koji stvara pod utjecajem tradicionalnih narodnih pjesama koej gleda iz modernog kuta)
All Strings Detached (akustične balde)
 
Sve ovo i još mnogo toga rasplesat će Ljubljanu na par dana u umjetničko/plesno/digtalnoj simfoniji. Sjajno festivalsko ostvarenje pred kućnim pragom: Za detalje slobodno virni ovdje i nadamo se da ćes si utrpati nekoga pod ruku i pokloni si nekoliko dana uživancije i učenja.
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2