Skip to main content
  • alt
  • 2.09.2015.

Najuspješniji Dimensions do sada završio, vrijeme je za Outlook!

Dimensions je po četvrti puta za redom oljuštio taloge svakodnevice, opalio goleme količine energije otvaranjem portala u neke druge i sretnije ravnine postojanja.

 
U četiri dana na pozornicama se izmijenilo dvjestotinjak najboljih internacionalaca i domaćih producenenata i DJ-a svih krakova elektronike u eklektičnom kaleidoskopu zvuka. Uz kombinaciju genijalne lokacije i Majke Prirode koja se smilovala partijanerskim glavama privukao je do sada najveći broj posjetitelja – osam tisuća.

alt

 
Znaš onaj osjećaj kad nakon golemog truda i uspjeha sjedneš ispunjen, umoran i sretan? Upravo tako se osjećala ekipa iza Dimensionsa koja je ove godine odličnom organizacijom, uz do sada vjernu britansku publiku, privukla i horde Francuza, Nizozemaca i Talijana, a izuzetno su ponosni na to da je 450 međunarodnih i regionalnih novinara svjetskim medijskim prostorom prosipalo genijalne reportaže o festivalu i Hrvatskoj kao genijalnoj lokaciji za zabavu, odmor i uživanje uz to da je globalna bomba Boiler Rooma uživo prenosila otvaranje iz Arene.

alt

 
Izvođači su se izmjenjivali na pozornicama među kojima se posebno ističe novo, vizualno atraktivno izdanje Clearing pozornice, na kojoj su nastupali neki od glavnih zvijezda festivala, poput velikana P-funka Gerogea Clintona i pratećih desetak glazbenika, Underground Resistancea, Moodymana, Surgeona, Mount Kimbiea i Four Teta. Ostale festivalske pozornice ugostile su setove techno, house i disco velikana, među kojima bismo posebno istaknuli nastup američke house legende Lil Louisa, izvanredan disko Danielea Baldellia, tvrdi techno super zvijezda Bena Klocka i Rødhåda te uvijek energične izvođače već kultne Mungos pozornice.
 
 
Jutro novoga tjedna donijelo je i kraj Dimensionsa no štinjanska tvrđava i kamp Brioni već su spremni za osmo izdanje Outlooka koje započinje danas s misijom da predstavi najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage glazbe i soundsystem kulture.
 
Otvaranje u Areni večeras na pozornicu dovodi 40 glazbenika koji će u 6 sastava provesti publiku različitim glazbenim pejzažima, od hip-hopa, preko drum’n’bassa do duba. Zvijezde večeri su SBTRKT – izuzetno uspješan house/dubstep/bass producent specifičnog scenskog nastupa. Koncert u Areni je posljednja stanica njegove velike svjetske turneje, na kojoj nastupa u posebnom audio-vizualnom izdanju u pratnji 11 glazbenika.

alt

 
Nakon 7 godina pauze jedna od stranica iz povijesne knjige hip-hopa vraćaju se i legendarni Amerikanci Jurassic 5. Amfiteatrom će se prelamati i drum’n’bass sastav Roni Size Reprazent Live koji iznad kamina drže i Mercury nagradu, a stiže i institucija britanske sound system kulture Trojan Sound System kao i Gentleman’s Dub Club. Iz Brooklyna tu je i Gabriel Garzón – Montano, čija je kombinacija neo-folka, soula i funka privukla i planetarno popularnog Drakea, koji je na svom posljednjem albumu semplirao neke od njegovih stihova.

alt

 
Kako će se naša ekipa izmjenjivati na bini pogledaj niže:
 
19:30 – 20:00 Gabriel Garzon Montano
20:00 – 20:55 Trojan Sound System – glavni nastup
20:55 – 21:55  Jurassic 5
22:25 – 23:40 SBTRKT
23:55 – 00:45 Gentleman’s Dub Club
00:45 – 01:10 Trojan Sound System
01:10 – 02:05 Roni Size Reprazent Live
 
Upadi za koncert otvorenja za domaća stopala i sve one s balkanskim srcem u grudima iznosit će 240 kn u pretprodaji, a na festivalskoj blagajni 350 kn. Povoljnije festivalske ExYu upade možeš uhvatiti i po cijeni od 660 kn. Samo klizni na Entrio i uhvati svoje. Sretan vam osmi Outlook i novi pogled na svijet, život i glazbu! Enjoy!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2