Skip to main content
  • alt

Novi festival u Šibeniku

Kontra napad naziv je  novog festivala klupske glazbe koji će se od 30. srpnja do 2. kolovoza održati u organizaciji kluba Azimut, a kroz četiri dana ugostit će devet izvođača.

 
Line up čine izvođači koji su više od ‘običnih’ glazbenika, izvođače čija je glazba više od zabave i plesa – oni su slobodoumni u poimanju glazbe, neograničeni u glazbenom djelovanju. Njihova glazba je plesna, ali ne podilazi klišejima glazbene industrije pa uz spomenutu zabavu i ples, slušatelj na koži osjeti umjetničku kvalitetu ponuđenog. Naziv festivala ‘Kontra napad’ dolazi iz sportskog žargona; taman kad ste pomislili da je utakmici došao kraj, da ste od glazbe čuli sve, ovi će vas izvođači oboriti s nogu, uzet će ‘loptu’ u svoje ruke, krenuti ‘kontra’ svake ‘regule’ za koju ste mislili da u glazbi postoji i napast će vas novim, osvježavajućim, kvalitetnijim glazbenim programom koji se da opisati samo dvjema riječima – pun pogodak, najavljuju organizatori.
 
Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća DJ je bio centralna figura kluba, o njemu je ovisila atmosfera u klubu i raspoloženje prisutnih. Tada je nastala estetika DJ-inga s ciljem da zabavi i raspleše publiku bez podilaženja bilo čemu poznatom, očekivanom… Od DJ-a se očekivalo i dobivalo: provjereni glazbeni brojevi, dvosmjerna komunikacija s publikom i plesna atmosfera. Isti duh priziva se i prvog dana KontraNapada, u srijedu, 30. srpnja, za kada je najavljen program DJ Night w/ Uncle Funk, Mladen DJ Time i DJ Pytzek.
{youtube}6hZQjcrBheg{/youtube}
 
Instrumentalni trio protiv jednog ‘gramofondžije’ bio bi sažetak drugog festivalskog dana. Tada će snage odmjeriti  predstavnici suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom, rock’n’rollom te strastveni ljubitelj svih glazbenih žanrova i gorljivi zaljubljenik u gramofonske ploče. Bit će to u četvrtak, 31. srpnja, a oni su CHUI i DJ Borovich.
{youtube}1K3L6MvkVIk{/youtube}
 
Novi dan, nove pobjede za gostujući Tobogan i domaćeg Stipu Jazzyja Širinića. Petak, 1. kolovoza, treći dan festivala bit će u znaku ansambla koji nudi sve što poznajemo – gitaru, bubanj, klavijature, bas, no dok poznati zvuci u izvedbi Tobogana dođu do ušiju slušatelja bit će to nešto posve novo, iskustvo drugačije od svega što smo dosad mogli čuti. Na drugom kraju terena, Širinić će braniti boje DJ reprezentacije. Ponovno ‘instrumentalka’ nasuprot DJ-ju. Ponovno domaćin licem u lice s gostujućim glazbenim imenom. KontraNapad zadnjeg dana festivala čine šibenski The FogSellers vs. gostujući GDIN Smeđi Šećer. Subota,2. kolovoza, na stage se penju predstavnici glazbe koju prezentiraju uz pomoć poznatih instrumenata, a da zvuče drugačije od očekivanog – oči vide jedno (bubanj, truba, gitara…), a uši čuju drugo (elektronska glazba, groove, funk, house…) tj The FogSellers, odnosno GDIN Smeđi Šećer autor klupskih večeri posvećenih sirovim organskim ritmovima na bazi deep funka i boom bap hip hopa. Svi programi počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan. 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2