Skip to main content
  • alt
  • 9.06.2014.

Pet Shop Boys otvaraju Exit

U čast otvaranja najboljeg europskog festivala, EXIT je pripremio na ovim  prostorima neviđen audio-vizualni spektakl, s legendarnim Pet Shop Boysima u  glavnoj ulozi, koji potpisuje svjetska umjetnica Es Devlin, poznata po ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, ali i po dizajnu turneja najvećih svjetskih zvijezd kao što su Kanye West, Muse, Lady Gaga, Shakira, Miley Cyrus i drugi.

 
Ceremonija otvaranja najboljeg europskog festivala bit će održana na glavnoj pozornici EXIT-a u četvrtak, 10. srpnja, na 158. rođendan Nikole Tesle i bit će posvećena jednom od najvećih svjetskih genija. U temu ceremonije otvaranja će se savršeno uklopiti spektakularni multimedijalni performans Pet Shop Boysa pod nazivom “Electric”, što je i ime njihovog najnovijeg albuma. Ovaj svojevrsni mjuzikl predstavlja jedinstveni spoj moćne scenografije, kazališta, filma, glazbe, lasera, ekstravagantnih kostima, originalne plesne koreografije i obilja sjajnih hitova.
{youtube}L8ShWSZU2k0{/youtube}
 
Pop titani Pet Shop Boys, s više od 50 milijuna prodanih ploča, svrstani su u Guinnessovu knjigu rekorda kao najuspješniji dvojac u povijesti britanske glazbe. U dosadašnjoj karijeri snimili su dvanaest studijskih albuma, nominirani su za šest Grammyja i dobitnici su preko dvadeset glazbenih nagrada, od čega i tri Brit nagrade. Njihovi hitovi “It’s a Sin”, “West End Girls”, “Go West”, “Heart”, “Paninaro”, “Domino Dancing”, “Always On My Mind” ili “Se A Vida E” utjecali su na generacije glazbenih poklonika i dali pop glazbi posebnu nijansu koja ju i dalje krasi. 
{youtube}6oKz5YB4028{/youtube}
 
Renomirani britanski časopisi, The Telegraph i The Guardian ocijenili su novi album i nastup legendarnog sastava s maksimalnih pet zvjezdica, navodeći da je u pitanju “kazališni pop nove generacije” i da su “Pet Shop Boys“ opet istupili korak naprijed, hrabro dajući svojim retro sintisajzerima ruho novog, digitalnog doba”. Sam album dostigao je vrh UK top liste, jedne od najvažnijih glazbenih ljestvica na svetu. Nezaboravni nastup imali su i 2012. godine na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu, čiji je dizajn potpisala upravo Es Devlin. Ova umjetnica je višestruko nagrađivana kostimografkinja, s ogromnim iskustvom i projektima u širokom spektru audio vizualnih umjetnosti – opere, plesa, filma, kazališta, televizije i koncerata. Također je surađivala s najvećim pop, rock i rap izvođačima, a lista zvijezda s kojima je surađivala, uz Pet Shop Boys, obuhvaća i imena kao što su Kanye West, Muse, Lady Gaga, Shakira, Miley Cyrus, Lenny Kravitz, Goldfrapp, Take That… 
{youtube}y7I5UaB7mx4{/youtube}
 
Petnaesto izdanje najboljeg europskog festivala je u znaku velike osmodnevne EXIT AVANTURE koja nas vodi na ROCK@EXIT festival 11. lipnja 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na EXIT festival, koji se na istom mjestu održava od 10. do 13. srpnja, kao i na SEA DANCE festival od 15. do 17. srpnja na plaži Jaz, jednoj od najljepših plaža Jadrana. EXIT je ove godine osvojio najprestižniju festivalsku nagradu, Najbolji europski festival, uz pomoć glasova više od 620.000 ljudi iz cijelog svijeta, u konkurenciji od 360 festivala iz 34 zemlje.
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop