Skip to main content
  • 9.06.2011.

Ponton festival u Zadru

Novoosnovani Ponton Festival ovog se ljeta po prvi put održava od 17. lipnja do 20. kolovoza u Zadru na atraktivnoj lokaciji, na moru ispred terase zadarskog Maraschino bara.

Piše: 

Naslovna foto

Ponton festival


PONTON Festival će u ljetnim mjesecima, od 17. lipnja do 20. kolovoza, ponuditi turistima i posjetiteljima kao i građanima Zadra program koji obuhvaća glazbu, ples, film i sport. Festival je nastao iz ideje da se oplemeni turistička ponuda grada Zadra u ljetnim mjesecima, a program uključuje nastupe mladih i neafirmiranih umjetnika iz različitih polja umjetnosti uz nastupe poznatih hrvatskih umjetnika u posebnom okruženju i na specifičnoj pozornici – smještenoj na samom moru tik uz obalu grada. Prednost festivalske u ovom slučaju posebno postavljene pontonske pozornice na samoj površini mora jest što se festivalski koncerti, plesni nastupi, filmovi i ostali sadržaji festivala mogu istovremeno pratiti s nekoliko lokacija – sa zadarskog mosta, s obale kralja Tomislava i kneza Branimira, sa terase bara Maraschino te iz brodica i barki koje mogu doploviti i usidriti se tik ispred pontonske pozornice, što popularnom koncertnom izrazu 'fan pit' daje novu dimenziju.

PONTON Festival 17. lipnja otvara Neno Belan i Fiumens. Ljubitelji disko zvuka 20. i 21. srpnja uživati će u programu STUDIO 54 uz DJ nastupe uživo. 7. i 8. kolovoza će se održavati hip-hop festival na kojem će uz glazbenike sudjelovati plesači i crtači grafita. Za ljubitelje ekstremnih sportova rezervirani su datumi od 27. do 30. srpnja za koje je najavljeno natjecanje u wakeboardingu!

Ovogodišnji PONTON Festival završava 20. kolovoza s NOIR Festivalom. Nakon uspješno realiziranog prvijenca u Zagrebu ovaj kulturni događaj dolazi u Zadar, grad čiji je nevjerojatni zalazak sunca očarao čak i legendarnog oca noira, redatelja Alfreda Hitchocka. Posjetitelje očekuje izložba fotografija, cjelonoćne projekcije filmskih noir klasika i zabavni glazbeni program.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2