Skip to main content
  • 1.06.2016.

Presjek ljetne Kalypso festivalske torte!

29 godina teče na pješčanim satovima Zrća. Party prijestolništvo jedne plaže bilo je tek daleki san kada se na vodenoj fronti rodio Kalypso.

 
Beskonačno mnogo sati provedenih u beatu, nebrojena jutra i noći od otvaranja do danas učinili su ovaj klub koji stoji uz bok s najstarijim europskim beach barovima jednim od najuspješnijih paških plesnih pothvata.

 
Prethodno ljeto dočekalo je Kalypso revoluciju, zaokret spram simbioze s okolnom prirodom kada je klub prišao dramatični facelifting ne bi li se novim naličjem bešavno uklopio u okolnu prirodu. U sklopu kluba nalazi se i restoran ogladnite li, atraktivna pozornica usađena u golemu drvenu skulpturu, 9 šankova uključujući i wine & champagne bar, te juice & smoothie cocktail bar, pa zatim giftshop, fast food kutak, plesni podij, iznad kojeg preko cijelog kluba most povezuje V.I.P. prostor i restoran, brojne platforme za Go Go plesačice, te klimatizirani backstage apartman za izvođače s direktnim ulazom na glavnu pozornicu kluba.
 
Stojeći tako pred vratima trećeg desetljeća, posljednju godinu u 20-ima je odlučio dostojno proslaviti odvrtanjem svih ventila na maksimum. Jer ako već stvaraš sjećanja, nema smisla da ne budu intenzivna, sve ostalo čini se kao traćenje potencijala. Neki klubovi zauvijek ostanu samo mjesta, neki oko sebe slažu cigle kulture i emocije i grade divne stvari iz temelja sebe samih. Tako ćemo nakon prošlogodišnjeg prvog izdanka sasvim vlastitog festivala i ove godine divljati na paškom kamenu uz globalna imena sve do predgrađa jeseni, kada već osjetiš reminiscencije ljeta u zraku.

 
Započeli smo s Zrće Spring Breakom uz glazbenu pozadinu koju je donio Yves, a lipanj se na kalendaru pvim danom otvara Croatia Spring Breakom koji poljane odmora i dobrovoljnog izuzeća iz svakodnevice rasprostire sve do 5. lipnja i zatim iznova od 15. do 19. lipnja. U ovom dualnom izdanju plešemo s Lumberjackom, Dimitri Vangelisom, Wymanom, Matisseom, Sebjakom, Jaxx Inc., Head Hunterzima, Thomasom Newsonom, Sadkom, Alphom i Jerry Jayem.

 
Kalypso je i posljednja točka elektroničkog utočišta koje jest Hideout i ove godine također tradicionalno zatvaramo festivalsku beštiju afterom u Kalypsu 30. lipnja.

 
Srpanj će te pokositi festivalskom trpezom pa planiraš li godišnji cukaj koga god možeš za rukav jer čeka te Abyss 1. srpnja, UESMagov plesnjak od 1. do 3., zatim partijaš najtvrđe što možeš na Hard Islandu od 5. do 7. srpnja. 13. si dozvoliš da totalno smlaviš brige u ništavilo na Neonsmashu, dok Fresh Island donosi svježinu u vruća ljetna jutra i noći od 12. do 14. srpnja. 
 
Kako su pauze za amatere nastavljamo dalje i od 17. do 20. srpnja plešemo na drugoj po redu vlastitoj inačici po mjeri načinjenog Kalypsova vlastitog Woodshock festivala s Klingande, Jack Novakom, Sparksom i Jauzom, da bi zatim uklizali u Loveweek koji okreće kormila spram glazbe od 23. do 30. srpnja, a uz festivalske napolitanke ponad pulta dolaze ponaosob i DJ Antoine, DJ Da Candy, Rony Rex iz Finske…
 
 
Posljednji dan srpnja ispraćamo s ovcama i to sasvim specifičnima, onima koje se bojom runa ne uklapaju u uobičajenost monotonije običnog i svakodnevnog već slušaju svoje unutarnje metronomske matrice. Black Sheep Festival tako dere do 3. kolovoza, a s nama su Michael Calfan, Quintino R3hab i Neno. 

 
Od 8. do 10. ljubav se odvija u sound sytemu u stereu pa Stereofest tako na floorove vuče plesače uz Deorroa i Tigerlilly. Pitaš kud'? Barrakud! Kada? 18. kolovoza, a plešeš uz Different Frequencies. I za sam kraj, oproštajku i nostalgične preliminarne emocije mahanja ljetu idemo na ultrasonično kostotresno putovanje uz Sonus od 21. do 25. kolovoza.

 
Eto imaš tko, što, gdje i kada. Za detalje o lineupašima, "kako ću do upada" fore i sve što bi te još moglo zaintrigirati osjeti se slobodnim skoknuti na službene Kalypso stranice ili pak pogledati totalno sjajan i pregledan poster događanja
 
I zašto dakle ljeto u Kalypsu? Jer plešemo do zauvijek, jer ljeto znači ljubav i jer ljubav i glazba u tebi žive na istoj adresi! Enjoy!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2