Skip to main content
  • alt
  • 22.08.2015.

Street Parade – milijunski party na ulicama

Još od davne 1992. kada je najtvrđi techno i najžešći underground tresao klubove i ceste Zurich ima svog konja za trku.

 
Od skromnih početaka ulični festival je rastao i kroz djetinjstvo i adolescenciju prerastao u milijunski event pod otvorenim nebom. Svake godine najbolje od elektronike zatrešti s 6, 7 pozornica  dok trideset glazbenih kamiona, nazvanih The Love Mobiles, klizi kroz masu tijela sipajući PLUR po njihovim glavama.
{youtube}PdVe1_rTM90{/youtube}
 
Žanrovski klizan, privlači jahače svakojakih ogranaka elektronike no zanimljivo je da za sudjelovanje DJ-i ne traže nikakav honorar i da Street Parade ne cuka nikoga za rukav već se umjetnici javljaju sami s željom da budu dio parade. Kroz godine ulicama Zuricha su prošli glazbenici kao što su Above & Beyond, Ferry Corsten, Gabriel & Dresden, Sven Vath, Richie Hawtin, Milk & Sugar, Black & Jones, Yoji Biomehanika, Paul van Dyk, Markus Schulz, Magda, Feede le Grande, Monika Kruse, Tiesto, David Guetta, Steve Angelo, Sebastian Ingrosso, DJ Hell, Eric Prydz, Fritz Kalkbrenner, Avicii, Carl Cox, Dr. Motte, Westbam, Luciano, Pan Pot…
{youtube}xu0GC6tDcqc{/youtube}
 
Četrnaestu godinu za redom tako Zurich iznova plaše u subotu 29. kolovoza. Ulična paraliza prometa zaljubljenicima u beat započinje u 13 sati i traje do ponoći, a nastupit će, između ostalih, i Felix Krocher, NIna Kraviz, Tale Of Us, Luciano i Steve Lawler.
 
Za sve detalje kliznite hipertekstom na službene stranice ove ulične electro parade i traže li vam stopala pustolovinu imajte na umu da je karta vlakom od Zagreba do Zuricha u susjedstvu 30-ak eura a upad na festival u potpunosti free. Čini se da gledamo nepravedno zanemarenu sestricu  i nasljednicu Love Paradea. Živi, pleši, voli!
 
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop