Skip to main content

U kojim šumama derneče hrvatski festivali?

U šumarku skrivenom ravera je malih dom! Oni čak i plešu, pogledajte!

 
Izuzmeš li se iz svih političkih polemika, demagoških prepucavanja i, ruke na stol, apsurda koje stvaraju oni koji bi trebali voditi i pogledaš samo ljepotu mjesta na kojem živiš jasno ti je da si udario jackpot. Sjediš na zlatnoj žili prekrasne prirode i divnih, ljubaznih i sposobnih ljudi koji vjeruju u ljepotu života i uživanje u svojim danima koje postavljaju na panoramu prekrasnih sjenovitih stoljetnih i tisućljetnih šuma.
 
Odmaknuti od gradske vreve zatvorenih klubova, dalje od spektakala na obali prepunih turista, podzemlje se prelijeva u idealni krajolik pod krošnjama na kojima možeš istinski postati jedno s zvukom i prirodom, puniti baterije jednako derviškim vrtnjama kao i snagom zelenila i dobrog društva.
 
Pa donosimo skok kroz nekoliko nadolazećih festivala i partyja za sve šumske vile i pustolovce na kojima možeš plesati u plućima Hrvatske.
 
Oslobođen od ega, sasvim sljubljen sa svime oko sebe, u istinskom iskustvu stvarnosti nezamućenom malim arogancijama i košoperenjima sebstva, potpuno slobodan i sretan u Splitu , također 30. travnja, oko 11 ujutro, smještaš se u Tursku Kulu gdje te uz fenomenalni lineup očekuju i Handmade izlagači, Kutak ljudskosti i umjetnici i obrtnici. Najbolje od svega je da je ovo festival koji slavi čovječnost u njenom esencijalnom ogoljelom obliku pa ti je tako upad u potpunosti free. Za info o Ego Free Festivalu skok ovdje.

 
U petak, 6. svibnja nadomak Zagreba i Robin Hood bi razvukao lice od uha do uha jer u šumi nadomak Zagrebačkih živih ulica započinje Sherwood Open Air. Šumski ljudi, vile i vilenjaci, gorštaci elektroničkog ili oni koji samo trebaju bijeg pod krošnje i na proplanke uz zvučnu kulisu elektronike, došli su na svoje. Uz Deep/House/TechHouse i isključivo Techno floor imaš i organizirani prijevoz i osigurano parkirno mjesto za one koji vole komocije svojih automobila. Za detalje osjeti se slobodnim virnuti na najavu ili event.

 
Prijatelji i poznanici povezani glazbom okupiti će se 14. svibnja na jedinstvenoj lokaciji gdje jezero Lapovac blizu Našica susreće šumu. Tijekom dana okoliš će zavibrirati uz zvukove duba i reggaea Slavonija Vibes Syndicatea, a organizirana je i zajednička radionica izrade velike skulpture od drveta, uz pratnju osječke Regeneration ekipe. Za sportski duh, tu je odbojka na pijesku. Za lineup kidaš nalijevo na najavu ovdje.
 
 
Đakovo kraj mjeseca koji ćeš otvoriti chillanjem po roštiljadama zatvara uz Strobolobodobolos. Šuma Zokovica postaje dom zelenila i beta gladnima od 26. do 29. svibnja. S podnaslovom TransdimensionalTimeTravel Festival čekaju te dani glazbe, vizualnih umjetnosti, radionica, edukacija i slasnih organskih zalogaja. Za golemi lineup i priču geneologije nastanka i sve detalje koji još zanimaju oko skokni na službeni event.

 
VuBass OpenAir, se smjestio upravo i u Vukovar na hibridnoj lokaciji raskalašenog parka ili ponešto uređene šume "Adica", okružene rukavcima rijeke Vuke. Samo 2 kilometra izvan centra Vukovara po peti puta održava se ovaj festival na kojemu u dva dana možeš puniti svoju kanticu gušta uz zabavu, druženje, sportske aktivnosti ili pak zveketanjem kosturom do iznemoglosti na duboki bass koji putuje krišnjama. Na 5. VuBassu tako plešeš 11. lipnja, a 7. svibnja možeš skoknuti i na zagrijavanje za šumovanje u Osječki Epic.

 
Kažu da je mladost potraćena na mlade, ali da nije starost ne bi imala o čemu pričati. Tako plimni val po plimni val, od 30. lipnja do 3. srpnja na Tareju, u neposrednoj blizini dubokog hlada stoljetnih šuma i kamenih plaža kristalno čistih obala na Cresu, u drugom izdanju smještamo još jedno psihodelično slavlje koje će kroz 4 dana na jednako toliko pozornica ugostiti preko 80 izvođača. Zainteresiranci za cresku avanturu sve što trebaju mogu pronaći skokom na najavu ili službenu stranicu festivala.

 
Kraj srpnja rezerviran je za jubilarno peto izdanje MoDem festivala u Primišlju s golemim line-upom i novim terminom održavanja. Od 25. do 31. srpnja iznova se odvija prekrasna festivalska priča za one koji ne prihvaćaju svijet kakav jest već vide alternativne načine postojanja koji ispunjavaju cijeloga tebe. Sudeći prema prošlogodišnjem izdanju koje je bilo rasprodano i ovoga ljeta će se tražiti karta viška.

 
Kolovoz sa sobom donosi međimursku šumsku bombu. Stotinjak kilometara od zagrebačkih ulica, Brezje postaje lokacija novog ultimativnog šumskog partyja Forestlanda gdje od 4. do 7. kolovoza egzorciramo demone uz ekipu za pultom kao što su Dzeko&Torres, Alex Kenji, Matroda, Mario Amarillo i Kosta Radman. Detalje o umjetnicima i tome kako da u džep uguraš karte uhvati na Facebook službenjači ovdje.

 
Pa ostavi grad iza sebe, iskorači iz svakodnevnog i oubičajenog i vrati se na esencijalnu predcivilizacijsku bazu uz sve benefite finih soundsystema koje je civilizacija stvorila. Možda su u šumi…
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop