Skip to main content
  • 14.07.2016.

Ultra samo što nije – redoslijed nastupa po pozornicama

Skokneš li lingvističkim vremeplovom do ekipe koja je uokolo dovikivala jedan drugome na tečnom latinskom, riječ "ultra" pojavljuje se kao jedan apsolut.

 
Ultra je sve što je ono što je pogledalo uobičajeno i svakodnevno, nasmijucnuo se na njegovu običnost, odmahnulo rukom i krenulo u ekstrem jednoga polariteta. Pa tako naša ultrasonična Ultra u svojoj europskoj inačici dere na Poljudu od 15. do 17. srpnja uz najveća globalna imena koja privuku svake godine ekipu iz 125 zemalja svijeta kružeći nešto ispod brojke četvrt milijuna plesača koji će prodefilirati ispred udarnog vala zvučnika. 

 
Pa kako pitaš li bilo kojeg Scenca koja mu je misija u digitalnom on će ti, s šalicom kave u rukama dok popravlja naočalu jednim prstom, reći da je misija da ti znaš. Pa kako bi znao izvoli info. Kao prvo, sve divne stvari na planetu mnogostruko su bolje ako se za njih prvo zagriješ. Predigra je važna, a prve sokove Ultra sjajnih dana pred nama cijedimo na zagrijavanju u Hemingwayu/Giraffe palm beach klubu gdje nam od ure prije ponoći večeras najbolje od elektronike s pulta serviraju Umek i Mark Knight.
 
U recima niže slijedi točan raspored nastupa kako će setovi slijediti jedan iza drugoga pa se nalukni bez zadrške.

 
Main Stage tako prvoga dana postaje dom Arminu van Buurenu, Above & Beyond, Alessu, DJ Snakeu, Fedde le Grandu, Vicetoneu, Yellow Clawu, Cesqueauxu i Tigerlily. 16 su ovdje Deadmau5, Nero, Dash Berlin, W&W, Adventure Club, Thomas Jack, Dyro, Matisse & Sadko i kura, a posljednji dan kroz pod vibriraju Hardwell, Martin Garrix, David Guetta, Afrojack, Gouryella, Markus Schultz, Bassjackers, Mykris i DJ Nano.

 
Otpor mainstreamu za sve one čiji preferirani elektronički pritoci teku daleko od danjeg svijetla EDM-a tu je i novo uvedeni Resistance Stage. Fora da je otpor uzaludan ona je u koju vjeruje samo Borg. No sasvim mesnati ti će moći u petak 15. srpnja uživati uz friški bračni par Adama Beyera i Idu Engberg, Solomuna, Rødhåda, Technasiu i Eliota Risoa. Subota je rezervirana za Coxovu ekipu pa su uz Carla samoga ovdje i Marco Carola, Joseh Capriati, Monika Kruse, Jon Rundell i lišće domaćih gora Pero FullHouse. 17. svibnja dovodi u redove otpora Jamiea Jonesa, Nica Fanciullia, Hot Since 82, Apolloniu, Matadora i Hectora.

 
 
Tu su još naravno i Arcadia pozornica kao i Worldwide stage pa si skokni na fotku i navrati golica li ti nešto specifično uho. Za detaljnije informacije, nabrijavanja na početak i užitak stalkanja skokni na službenu Ultra Europe stranicu i uživaj! Pa susreli se mi na splitskom podiju u narednih nekoliko dana! 
 
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2