Skip to main content

VG Fest – festival urbane kulture i kreativnog nereda

VG FEST je festival urbane kulture koji će se po treći put održati u Velikoj Gorici 21. i 22. svibnja u organizaciji Turističke zajednice grada Velike Gorice, a u suradnji s Udrugom G.A.S. i Plesnim klubom Megablast.

Piše: 


Festival će i ove godine okupiti brojne profesionalne i amaterske umjetnike iz Zagreba i Velike Gorice – od glazbenika raznih žanrova, plesača, sportaša, DJ-eva, gamera do performera koji će središnji velikogorički park pretvoriti u veliku umjetničku radionicu u kojoj mogu sudjelovati i posjetitelji i umjetnici.

Kroz dva dana festivala očekuju vas besplatne radionice zmajarenja, izrade prirodne kozmetike, face paintinga, hoola hoopa, plesa na svili i slacklineu, gaming natjecanje za sve ljubitelje kompjuterskih igrica i virtualnih avantura, DJ slušaonica na kojoj će se predstaviti mlade snage velikogoričke elektro scene, prigodna prodaja knjiga u sklopu akcije Gradske knjižnice V.Gorica „Sve za 5!“, a posebno ističemo i prvo gostovanje Muzeja automobila Ferdinand Budicki iz Zagreba koji će na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta predstaviti neke od svojih eksponata iz bogatog muzejskog fundusa.  Bogat subotnji program završit će velikim koncertom splitske grupe The Beat Fleet, svima poznati kao TBF koji od 21 sat preuzimaju pozornicu.

Nedjelja 22. svibnja rezervirana je za grafitiranje i izložbu nacrtanih grafita, crtanje kanom, natjecanja i otvorene radionice Plesnog kluba Megablast, plesni show program u sklopu kojeg će se publici predstaviti plesovi iz cijeloga svijeta: afrički, indijski, gypsi, turski, egipatski, flamenco samo su dio bogate plesne večeri koja će završiti zanimljivim audio-vizualnim performansom grupe Beat Busters. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Svi oni koji dođu na svojim biciklima imat će priliku besplatno naučiti, popraviti ili provjeriti ispravnost svojih dvokotačnih prijevoznih sredstava u sklopu Biciklopopravljaone koja će osigurati i specijalizirane biciklističke alate i pomoć stručnjaka.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2