Skip to main content
  • 11.11.2016.

Blacksoul i Marin Gospić kao Jezgrini predavači!

Jezgre su one središnje centralne osovine koje pokreću sve oko sebe svojom mirnom čvrstoćom.

 
Bez jezgre ispunjene pozitivnom braćom i elektron bi bio samo negativni lutalica i ništa na ovom planetu ne bi moglo postojati u svojoj materijalnoj formi. Klubska Scena vjeruje da je jezgra napretka u svim domenama upravo znanje pa je baš iz ovoga razloga edukativni dio programa ususret koračanju slavlju za 15 godina postojanja plesa, zabave, priča, fotografija, partya druženja i glazbe upravo tako i nazvan.
 
Jezgra će se tako odvijati na nekoliko lokacija od 13. do 17. studenoga s ciljem da ti potpuno besplatno ponudi znanje i informacije, pa osjećaš li da trebaš malo mentalne hrane i novih spoznaja kako bi zakoračio na nove stepenice sebe, mi smo tvoja ekipa.

 
Danas smo ovdje kako bismo ti najavili dva sjajna predavanja. Prvo te čeka u ponedjeljak, 14. studenoga, u prostorima zagrebačkog Pločnika, gdje će se smjestiti većina edukativnog programa. Kao predavač nam u 21.15 za katedru staje naš domaći Blacksoul koji će te pod moderatosrkim okom i jezikom Marijana Babicza provesti kroz predavanje naziva "Izdavanje glazbe – PROs & CONs". Pa tko bolje da te uputi u priču je li bolje otvoriti izdavačku kuću i biti sam svoj izdavač ili potpisati za druge od vlasnika domaćeg mega uspješnog labela Blacksoul Music. Tematski putevi pokrit će baze prednosti i nedostataka modela izdavanja glazbe za neki drugi label (veliki ili mali) naspram otvaranja vlastite izdavačke kuće (labela). Gospoda će s tobom proći pitanja motiva pokretanja vlastitog labela, autorskih prava, financijske isplativosti, utjecaja društvenih mreža, trenda rastuće popularnosti gramofonskih ploča, brendiranja labela, a sve s motivom da se pomogne producentima/glazbenicima kako bi se odlučili između ta dva modela prilikom izdavanja glazbe i kako bi ih uputili u svijet izdavaštva.
 
 
Drugo virkanje u ono što nas u jezgričnoj koherentnosti poučne Jezgre očekuje seli se na četvrtak, 17. studenog i na novu lokaciju, točnije onu EMI učilišta (Trnjanska cesta 5a, Zagreb), gdje će te u 19. sati ravnatelj EMI učilišta Marin Gospić provesti kroz svoju specijalnost koja jest produkcija. Predavanje će biti naslova "10 grešaka u pristupu produkcije elektroničke glazbe". Iza naslova stoje informacije nužne svakome tko razmatra okušati se u produkciji ili kao dobrodošlo osvježenje svima koji su već do lakta zatrpani u glazbu, jer će te provesti najčešćim greškama u koracima koje nepotrebno rezultiraju lošijim projektom u realizaciji no što bi potencijal sugerirao. ideja je ukazati na njih kako bi producenti na lakši način došli do puno boljih rezultata. Iako će se predavanje odrađivati u Ableton softveru, primjenjivo je na bilo koji softver za produkciju i na bilo koji glazbeni stil.

 
 
Sasvim ponosni, još jednom skidamo kapu podršci onih koji su omogućili da znanje za plesače bude free pa posebne zahvale idu Burnu Hrvatska, Jamnici Sensation, Kulturpunkt.hr, MTV-u Hrvatska, Partypolisu i UESmag-u.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2