Skip to main content
  • 9.11.2016.

Saša Ljevar aka Sly o počecima osječke underground scene!

Nakon što te ponedjeljak popodne odvede nakon svih obveza na Logic Pro radionicu, u srijedu te u/na domaćem zagrebačkom Pločniku čekamo u novom izdanju Jezgre uz Sašu Ljevara aka DJ Sly-a.

 
Odmah po predavanju u kojem će Dubok i Fun Guru provesti ljudstvo okupljeno u urbanom punktu kroz priču o rađanju zagrebačke DnB scene, Saša Ljevar preuzima našu odabranu učionicu u metaforičkom Pločniku, vodeći sa stvarnih zagrebačkih pločnika umove na one osječke. Obalu Drave zagrlio je tako četvrti najveći hrvatski grad koji se ugnijezdio kao centar ekonomije i kulture za Slavonsku regiju. No što bi kultura bila bez jake glazbene scene koja je od skromnih početaka nabujala u jednu od najzdravijih na našim prostorima.
 
Sly će te tako provesti počecima, rađanjima najznačajnih klubova i imenima koji su na svojim leđima nosili začetak scene kao i njenim razvojem prema onome što zoveš sadašnjost. Sažet će desetljeća plesa u koherentni narativ i ujedno i objasniti nezanemarivu ulogu projekta Drumatica koji je započeo u ožujku 2001. u klubu Vega, iznova ga reanimirajući u devet izdanja Drumatica plesnjaka kojima su puti u Osijek doveli i Umeka, Valentina Kanzyania, Gaetanoa Parisioa, DJ Bonea, Gayle Sana, Angel Alanis, Thomasa Kromea i La-Di-Da. Naredna izdanja diseminirala su se po lokacijama kao što su Oxygene, Pampas, Bastion katakombama, Slavija kino i Old Bridge Pub s gostima kao što su Oxia, Deetron, Funk D'Void, Rino Cerrone, Lucca, Jel Ford i Lester Jones. 

 
Drumatica je započela na korijenima već iskušanih prethodnika kao što su Powderhouse, Funking, Recycled Pools i Morephonic, a posljednji projekt je dugogodišnja klupska večer Dislectric (disco/electro/italo/house/techno). No o svemu ovome više kada Sly preuzme govorničku palicu, a u ulogu moderatora se uživi naš vlastiti majstor s tri desetljeća provedenima pod strobom, Toxic. Rezerviraš si dakle 16. studenoga u 6 uvečer i skokneš s nama na jednu jezgrovitu regresivnu šetnju osječkim undergroundom koja ti je potpuno besplatna, jer bi znanje to trebalo biti.
 
Što te sve u edukativno eklektično ekstravagantnom eksremno eksplozivno emocionalnoj esenciji Jezgre još očekuje 16. studenoga provjeri na službenom eventu niže:

 

Sasvim ponosni, još jednom skidamo kapu podršci onih koji su omogućili da znanje za plesača bude free pa posebne zahvale idu Burnu Hrvatska, Jamnici Sensation, Kulturpunkt.hr, MTV-u Hrvatska, Partypolisu i UESmag-u.

 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2