Skip to main content
  • Home 'N' Tek

Home ‘N’ Tek live premijerno na našoj godišnjici

Oni su Marko Pelaić – Homeboy i Ivan Turčinov – Monotek, kad nastupe zajedno postat će Home 'N' Tek. Premijerni live izvest će na našoj proslavi u Boogaloo-u, a do tada ih upoznajmo malo pobliže.

Piše: 

Homeboy voli house, njemački zvuk i bubnjeve. Ponosi se egzibicijskim pristupom prema glazbi i nominacijom za Porina. Monotek više voli techno i svoje Kornate. Glazba je za njega energija, groove, looping, hipnoza, duboko, vokalno, tripozno, balkansko i domaće. Obojica izdaju za domaću etiketu Home Made, izražavaju se kroz live nastupe, obožavaju syntheve, ritam mašine i efekte. Zajedno pripadaju novoj generaciji zagrebačke underground scene. Uhvatili smo ih u aktivnoj pripremi live nastupa koji će premijerno izvesti na našoj rođendanskoj proslavi 02. travnja u Boogaloo-u na house flooru i evo što nam rekoše:

Kako i kada ste se upoznali?
Upoznali smo se na Hawajima, na jednom Goa trance partiju. Imamo i jednu sliku s aftera koju smo priložili:)  (na vrhu)

Kada ste otkrili da dijelite sličnu strast prema glazbi?
Pričali smo o glazbi i shvatili da nam se obojci neke stvari sviđaju. Iz početka sigurno zajednički interes za experimentalnu techno glazbu. Do konačne suradnje je došlo posve spontano, što je možda i najbolji oblik suradnje. Stvari su se i super poklopile. Spoj obojice donio je zanimljive rezultate. Marko, koji je u zadnje vrijeme potpuno u house-u i Ivan s druge strane, koji se kreće unutar techna. Kad se zbroji moglo bi se reći, da je to Tech-House.

Imali ste jedno zajedničko izdanje. Kako je proces stvaranja izgledao? Kako ste se uspjeli dogovoriti oko pjesme? Tko je koji dio radio ili ste sve zajednički napravili?
Kompromis je prava riječ, kako u procesu stvaranja glazbe, tako i u životu.

Znam da trenutno dosta vremena provodite zajedno pripremajući live. Možete li nam dati mali hint kako će to izgledati, koje instrumente ćete koristiti?
Koristit ćemo akustičnu gitaru i ritam mašinu, povezane u čejn (smijeh). Zezamo se malo. Koristit ćemo dva laptopa, s Abletonom, koji će biti vremenski usklađeni. Isto tako ćemo imati nešto hardware-a sa strane.

Jeste uspjeli ukladiti kompjutere?
Manje više. Prva problematika je da Ivan koristi PC, a Marko Mac platformu. Ta dva svijeta uskladiti je prvi problem, jer se za to djelomično koriste različiti driveri. Nakon podrobnijeg istraživanja, rezultati su zadovoljavajući. Usklađivanje će se dešavati preko LAN mreže, kojom šaljemo MIDI Timecode. To se pokazalo kao najbolja opcija.

Marko je li cura ljuta što dosta vremena provodiš s Ivanom zadnjih dana?
Štetu ćemo zbrajati poslje svirke, trenutno je otišla od kuće (smijeh). Nije ljuta, zašto bi bila.

Poruka za naše čitatelje….
Dovucite se do Boogaloo-a ovu subotu i proslavite s nama.

{soundcloud}https://soundcloud.com/houseisok/home-n-tek-homeboy-monotek-3rd-head{/soundcloud}

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop